2012-07-03 19:55:03
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Στο 1% η ανάπτυξη της Γερμανίας φέτος
Το ΔΝΤ "επαίνεσε" τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας παρά το "αντίξοο διεθνές περιβάλλον", προσκαλώντας συγχρόνως την κυβέρνηση στο Βερολίνο να συνεργαστεί... με τα γειτονικά κράτη ώστε η "παρατεταμένη κρίση χρέους" στην ευρωζώνη να βρει λύση.

Παρά τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το δ' περυσινό τρίμηνο, με φόντο την αναστάτωση των χρηματαγορών, αλλά και την κάμψη της ζήτησης γερμανικών προϊόντων στο εξωτερικό, "φαίνεται ότι το χειρότερο έχει ξεπεραστεί και από το α' φετινό τρίμηνο η οικονομική δραστηριότητα ανέκαμψε, αυξανόμενης της ζήτησης γερμανικών προϊόντων στο εξωτερικό και της εσωτερικής ζήτησης στη Γερμανία", διαπιστώνει για τη γερμανική οικονομία το ΔΝΤ.

Προβλέπει, μάλιστα, 1% ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος και 1,4% το 2013.

"Οι οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας υπήρξαν αξιοσημείωτες" παρατηρεί το ΔΝΤ. "Υπάρχει μια συμπαγής αγορά εργασίας, που συνδυάζεται θετικά με το χαμηλότερο ποσοστό ανέργων επί του εργατικού δυναμικού, αφότου η Γερμανία επανενώθηκε, αλλά και αυξήσεις μισθών, παράγοντες που αμφότεροι θα τονώσουν την κατανάλωση" εξηγεί.


"Στη Γερμανία, τα επιτόκια δανείων είναι τώρα τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, χωρίς εντούτοις να έχει αυξηθεί, σημαντικά, ο όγκος δανειοδότησης νοικοκυριών-επιχειρήσεων, ενώ προχωρά με ικανοποιητικό τρόπο η ανακεφαλαιοποίηση έξι μεγάλων εμπορικών τραπεζών", παρατηρείται επίσης από το ΔΝΤ. "Υπάρχει, όμως, μεγάλη έκθεση των γερμανικών τραπεζών σε χρεόγραφα της περιφέρειας της ευρωζώνης", υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

"Σημείο αναφοράς" παραμένουν τα επιτόκια των γερμανικών χρεογράφων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ