2012-07-03 19:59:02
Φωτογραφία για Κροατία: Ρυμουλκήθηκε σκάφος με παράνομους μετανάστες
Στο λιμάνι Γκρουζ του Ντουμπρόβνικ ρυμουλκήθηκε το μηχανοκίνητο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 65 λαθρομετανάστες από αφρικανικές και ασιατικές χώρες και λόγω βλάβης έπλεε... τις προηγούμενες μέρες ακυβέρνητο στην Αδριατική, σε διεθνή ύδατα. Μέλη της κροατικής ακτοφυλακής έσπευσαν το βράδυ της Κυριακής για να παράσχουν βοήθεια και διένειμαν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στους λαθρομετανάστες από τη Σομαλία, την Αίγυπτο, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Το σκάφος σύμφωνα το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina κατευθυνόταν από την Ελλάδα προς την Ιταλία. Οι επιβαίνοντες μετά από ολοήμερες διαπραγματεύσεις και όταν αντιλήφθηκαν ότι απειλούνται από ανθρωπιστική καταστροφή αποδέχθηκαν τη ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι Γκρουζ.

Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν σε περιοχή του λιμανιού όπου εξετάζονται από ιατρική ομάδα αποτελούμενη από επιδημιολόγους και παθολόγους και το σκάφος θα απολυμανθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου διάσωσης και προστασίας της επαρχίας Ντουμπρόβνικ, Φραν Σκοκάντιτς.

Ανέφερε ακόμη ότι έχουν αποσταλεί αιτήματα για περαιτέρω οδηγίες στα Υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών και Εσωτερικών της Κροατίας που θα αποφασίσουν για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι «σκιώδεις» του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι «σκιώδεις» του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ