2012-07-03 20:54:53
Φωτογραφία για Γιατί να υιοθετήσετε το σκύλο που δεν θέλουν οι άλλοι
Αν είστε έτοιμος να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι το πιθανότερο είναι να σκέφτεστε για ένα κουτάβι ή ένα νεαρό σκυλάκι. Και είναι συνηθισμένο. Τα κουτάβια είναι αξιολάτρευτα και έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους.

Δυστυχώς, από τα 7 εκατομμύρια ζώα που βρίσκονται σε καταφύγια στις ΗΠΑ το 60% των σκύλων και το 70% των γατών ΕΥΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ πριν υιοθετηθούν γιατί δεν έχουν ελπίδα. Όλοι θέλουν ένα νεαρό ζωάκι αντί για ένα ηλικιωμένο, τραυματισμένο, ανάπηρο, τρίποδο, κουφό ή ράτσας όπως τα πιτ μπουλ.

Στην Ελλάδα μπορεί ευτυχώς τα φιλοζωικά σωματεία να μην θανατώνουν τα ζώα όμως τελικά αυτά είναι καταδικασμένα να ζήσουν όλη τους τη ζωή σε κλουβιά χωρίς να έχουν κάνει κάτι κακό...

Μπορεί πράγματι να μην είναι εύκολο να τα υιοθετήσετε. Θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή ή εκπαίδευση ή θυσίες εκ μέρους σας, για παράδειγμα

για ένα ανάπηρο σκυλάκι που χρειάζεται βοήθεια να περπατήσει. Όμως σκεφτείτε το καλό που θα κάνετε αν σώσετε ένα ζώο το οποίο όχι


απλά ήταν κάποτε αδέσποτο αλλά χρειάζεται την αγάπη πιο πολύ από κάθε άλλο πλάσμα.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ

Ηλικιωμένα σκυλιά ή ενήλικα πάνω από 6-7 ετών είναι συχνά παραγκωνισμένα στα καταφύγια. Η πρώτη σας σκέψη ίσως να ναι ότι δεν θα ζήσει πολλά χρόνια μαζί σας όμως τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Υιοθετώντας ένα ενήλικο ζώο ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε από το χαρακτήρα του και

το τελικό του μέγεθος είναι αυτό που βλέπετε. Δεν χρειάζονται συνήθως εκπαίδευση τουαλέτας ενώ τα περισσότερα είναι ευγενικά με τα παιδιά και ξέρουν να συμπεριφέρονται στη βόλτα με λουρί.

ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ

Υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση γύρω από τη ράτσα και πολλές φορές χαρακτηρίζονται βίαια ή επιθετικά. Αυτό όμως είναι μόνο αποτελέσμα της ανατροφής τους από επικίνδυνους ιδιοκτήτες. Τα πιτ μπουλ είναι πολύ τρυφερά αλλά και υπάκουα σκυλιά, γι αυτό τα εκπαιδεύουν να πολεμούν με άλλα σκυλιά για ''χάρη'' του ιδιοκτήτη τους, στις κυνομαχίες. Η επιθετικότητα δεν είναι κληρονομική στη ράτσα τους. Αν εκπαιδεύσετε σωστά το πιτ μπουλ ή το ημίαιμο πιτ μπουλ είναι ένας υπέροχος σύντροφος.

ΤΥΦΛΑ, ΑΡΡΩΣΤΑ 'Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ

Ο πιο κοινός λόγος να μην υιοθετήσεις ένα άρρωστο ζώο είναι γιατί φοβάσαι: τι θα χρειάζεται, πόσα χρήματα θα δίνεις σε γιατρούς, πώς θα το φροντίσεις σωστά. ΘΑ ζήσει αρκετά; Θα θέλει πολύ φροντίδα; Παρόλαυτα, αυτά τα σκυλιά θα σε αγαπήσουν και θα σε λατρέψουν.

Είναι μαγική η διαδικασία του να βοηθάς ένα σκυλί με κινητικά προβλήματα να τα ξεπεράσει ή να ασκηθεί. Πιθανώς να σου μάθουν πώς με τη δική σου βοήθεια ίσως και να ξαναγίνουν απόλυτα υγιή!

ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ

Δυστυχώς, τα σκυλιά με μαύρο τρίχωμα είναι συχνά καταδικασμένα να ζήσουν σε κλουβιά αφου οι άνθρωποι τα προσπερνούν ή ακόμα τα θεωρούν λιγότερο φιλικά. Επίσης, είναι δύσκολη η καλή φωτογράφιση των μαύρων ζώων. Παρόλαυτα, το εβένινο χρώμα τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα χρώμα! Μην τα προσπερνάτε!

ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Σχεδόν κάθε σκυλί με πρόβλημα συμπεριφοράς μπορεί να εκπαιδευτεί. Τις περισσότερες φορές σκυλιά που έχουν παραμεληθεί ή κακοποιηθεί εμφανίζουν προβληματική συμπεριφορά. Με λίγη προσπάθεια όμως αυτά τα ζητήματα λύνονται και τα ζώα γίνονται απόλυτα φυσιολογικά!

Θυμηθείτε: διαλέγετε το ζώο που υιοθετείται για το χαρακτήρα του. Αν δεν έχετε ενέργεια, χρόνο ή ενδιαφέρον να δουλέψετε μαζί του και να το εκπαιδεύσετε, να το πάτε βόλτα και να το φροντίσετε, είναι πάντα καλύτερη και πιο υπεύθυνη επιλογή να μην πάρετε σκύλο.
adespoto.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ