2012-07-03 22:45:02
Φωτογραφία για Η Άγκυρα στηρίζει τους αντάρτες κατά του Άσαντ
Τη στήριξη της Άγκυρας στην συριακή αντιπολίτευση εξέφρασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας κατά την έναρξη της συνόδου της συριακής αντιπολίτευσης στο Κάιρο.

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε σήμερα ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση, και κατ’ουσίαν τους αντάρτες κατά του καθεστώτος Ασάντ.

«Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με όλα τα στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης και δεν θα κλείσουμε την πόρτα σε κανέναν», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «ο συριακός λαός χρειάζεται να μπορεί να βασιστεί στην αντιπολίτευση», υπογραμμίζοντας πως «μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση ωφελεί την άλλη πλευρά».

Ο κος. Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα προς τα μέλη της αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Χρειάζεται να στείλετε ένα ισχυρό μήνυμα ότι είστε ενωμένοι. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις απόψεις αλλά ο στόχος είναι κοινός. Θα ιδωθούμε ξανά σύντομα στην Δαμασκό».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Τουρκία έκοψε τις γέφυρες με το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασάντ μετά την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ στο παρελθόν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι προμηθεύει με όπλα τους αντάρτες.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ