2012-07-04 01:03:02
Φωτογραφία για Nέες απολύσεις στο Μουσείο Μπενάκη
Απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία συνθέτουν πλέον το σκηνικό στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο αντιμετωπίζει... σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Μουσείο έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 30 απολύσεις ενώ σήμερα απολύθηκαν δέκα ακόμη εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδρύματος Μουσείου Μπενάκη:

«Τον Ιούλιο του 2011 με την υπογραφή διετούς ισχύος Επιχειρησιακής Σύμβασης, οι αποδοχές του προσωπικού μειώθηκαν κατά 20%. Παράλληλα η διοίκηση του Μουσείου προχώρησε σε απολύσεις 30 εργαζομένων, οι οποίες μαζί με την αποχώρηση 9 ακόμη (λήξη συμβάσεων, συνταξιοδοτήσεις) μείωσαν σημαντικά το κόστος μισθοδοσίας. Παρ΄ όλα αυτά, πριν από δύο μήνες το Μουσείο έθεσε μονομερώς το προσωπικό σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για 8 μήνες με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών (-20% επιπλέον) και πάλι με το επιχείρημα της αποφυγής απολύσεων. Σήμερα όμως προχώρησε σε εκ νέου απολύσεις 10 εργαζομένων χωρίς μάλιστα καμία διαβεβαίωση πως θα είναι οι τελευταίες».


Το οικονομικό αδιέξοδο του Μουσείου Μπενάκη δεν βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας καθώς πριν λίγου μήνες, η πρόεδρος του, Αιμιλία Γερουλάνου, μητέρα του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, έθεσε σε λειτουργία ένα πρόγραμμα - κάλεσμα χορηγών για την ενίσχυσή του, το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το Μουσείο Μπενάκη είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, έχει δική του περιουσία και διαχειρίζεται μόνο του τα οικονομικά του ενώ λαμβάνει επιχορήγηση και από το κράτος, η οποία είναι αισθητά μειωμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ