2012-07-04 01:06:23
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο εν ζωή απόγονος της πρωτόπλαστης Εύας!!!
Συγγενής της πρωτόπλαστης Εύας είναι ένας Βρετανός συνταξιούχος, καθώς ύστερα από τεστ DNA ανακαλύφθηκε ότι το οικογενειακό δέντρο του Ian Kinnaird έχει ρίζες βαθιές που εντοπίζονται μόλις 190.000 έτη πριν. Σύμφωνα με το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε, ο άνδρας έχει άμεση συγγένεια με την πρωτόπλαστη Εύα!

Ο 72χρονος Ian δήλωσε στη Mirror: «Είναι πραγματικά μεγάλο σοκ. Έχω ζήσει απίστευτη ζωή μέχρι σήμερα». Ο άνδρας έχει έναν γενετικό δείκτη, τον L1B1, που οι επιστήμονες θεωρούν ότι έχει αρχαία αφρικανική καταγωγή, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Η ερευνητική ομάδα που έκανε τα ανάλογα τεστ του βρετανικού DNA ανέφερε πως θεωρούν τον Ian «εγγονό της μαύρης Εύας». Ο συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου πρόσθεσε: «Φαίνεται πως φέρω ένα γονίδιο από τη Δυτική Αφρική που ήρθε στη Βρετανία μέσω του δουλεμπορίου».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου St Andrews και ιστορικός Alistair Moffat πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με τον γενετιστή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου James Wilson
. Όπως δήλωσε ο κ. Moffat: «Είναι ένα απίστευτο εύρημα και σημαίνει ότι ο Ian μπορεί να βρισκόταν και στους Κήπους της Εδέμ. Είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ακόμη και οι Αγγλοσάξονες προτεστάντες προέρχονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων μας. Αυτός ο γενετικός κώδικας συναντάται στη Σενεγάλη αλλά δεν τον έχουμε εντοπίσει ποτέ στη Βορειοδυτική Ευρώπη».

Ο συνταξιούχος έχει μιτοχονδριακό DNA που το έχει πάρει από θηλυκή κληρονομικότητα του, είναι 30.000 ετών παλιό και μόνο δύο γενετικές μεταλλάξεις έχουν σημειωθεί στην αρχική «μαύρη Εύα». Οι περισσότεροι άνθρωποι υφίστανται 200 γενετικές μεταλλάξεις. Το φαινόμενο του Ian Kinnaird υποστηρίζεται από επιστήμονες που θεμελιώνουν έτσι τη θεωρία της «μαύρης Εύας». Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι η καταγωγή όλων των ανθρώπων του πλανήτη είναι από την Αφρικανική Ήπειρο, αναφέρει το news247.gr.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ