2024-01-01 08:27:49
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Πιο γρήγορο Internet έχει η Θεσσαλονίκη από την Αθήνα Σχετικά καλές επιδόσεις παρουσιάζουν οι ταχύτητες του mobile Internet στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η υστέρηση στις ταχύτητες των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων. Την ίδια στιγμή η ελληνική πρωτεύουσα, κατατάσσεται στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών και υπολείπεται έναντι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων ακόμα και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla.

Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του mobile Internet η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η θέση μεταξύ 145 χωρών παρουσιάζοντας ταχύτητες download 69,12 Mbps και upload 12,87 Mbps. Τον Νοέμβριο μάλιστα η χώρα έχασε 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση οι ταχύτητες παρουσίασαν μικρή αύξηση - τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους η μέση ταχύτητα download έφτανε τα 61,40 Mbps.Unmute

Remaining Time -0:00

 

Fullscreen

Advertisement

Σε ακόμα χαμηλότερη θέση, συγκεκριμένα στην 98η μεταξύ 181 χωρών - βρίσκεται η χώρα όσον αφορά στις ταχύτητες του σταθερού Internet. Ειδικότερα βάσει της Ookla τον Νοέμβριο η μέση ταχύτητα download έφτανε στη χώρα μας στα 48,66 Mbps και η μέση ταχύτητα upload τα 9,12 Mbps, με την καθυστέρηση απόκρισης να διαμορφώνεται στα 12 ms. Στην περίπτωση του σταθερού Internet βέβαια υπήρξε μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα όπου η χώρα βρισκόταν στην 100η θέση με μέση ταχύτητα download τα 47,50 Mbps.

Αθήνα VS Θεσσαλονίκη

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι οι ταχύτητες στην Αθήνα είναι χαμηλότερες από το μέσο όρο της χώρας ενώ η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζει ταχύτητες χαμηλότερες κι από πόλεις όπως τα Σκόπια, η Σόφια ακόμα και η Θεσσαλονίκη.

Για την ακρίβεια ενώ στα Σκόπια και στη Σόφια η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet (download) ήταν τον Νοέμβριο σε επίπεδα άνω των 100 Mbps (102,8 και 101,15 Mbps αντίστοιχα), στην Αθήνα το mobile internet έτρεχε με 62,73 Mbps. Με την επίδοση αυτή η ελληνική πρωτεύουσα κατατάσσεται μόλις στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών ανά τον πλανήτη, χάνοντας 4 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Σημειωτέον ότι οιι ταχύτητες του mobile internet σε Σκόπια και Σόφια τοποθετούν τις δύο πόλεις στην 27η και 29η θέση.

Βάσει δε των στοιχείων της διεθνούς εταιρείας μετρήσεων Ookla, τον Νοέμβριο το mobile internet στη Θεσσαλονίκη έτρεχε γρηγορότερα από ό,τι στην Αθήνα και συγκεκριμένα με 71,05 Mbps. Με βάση αυτή την επίδοση η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υψηλότερα από την Αθήνα στη διεθνή λίστα, κατακτώντας την 48η θέση, έχοντας όμως χάσει και αυτή δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην περίπτωση των σταθερών συνδέσεων η ελληνική πρωτεύουσα είναι ακόμα χαμηλότερα - συγκεκριμένα στην 116η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που περιλαμβάνει 195 πόλεις - παρουσιάζοντας τον Νοέμβριο μέση ταχύτητα (download) 49,91 Mbps και μέση ταχύτητα upload 41,18 Mbps.

Οι χώρες με το γρηγορότερο Internet

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ookla, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μετρήσεων ευρυζωνικών συνδέσεων παγκοσμίως, η χώρα όπου οι κάτοικοί της σερφάρουν πιο γρήγορα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μέση ταχύτητα (download) στις συνδέσεις μέσω κινητών δικτύων τα 324,92 Mbps. Από κοντά ακολουθούν το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Κίνα, η Νορβηγία, ενώ μια θέση στο παγκόσμιο “top10” έχει και η Δανία, το Μακάο, η Νότια Κορέα, η Ισλανδία και η Ολλανδία.

Τα ηνία της κούρσας των χωρών με το πιο γρήγορο σταθερό ευρυζωνικό Internet διατηρεί -όπως και στην προηγούμενη μέτρηση- η Σιγκαπούρη με μέση ταχύτητα (download) τα 263,51 Mbps και ακολουθούν στις επόμενες θέσεις το Χονγκ Κονγκ, η Χιλή, η Κίνα και το Μονακό.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ