2012-07-04 02:07:04
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Σε μέτρια επίπεδα η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ
Η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει «χλιαρή» και η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια... προέβλεψε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, στο 2% για το 2012 (από 2,1%) και στο 2,25% (από 2,4%) για το 2013, λόγω των μικρότερων δαπανών που πραγματοποιούν τα νοικοκυριά, των δημοσιονομικών περιορισμών και της χαμηλής ζήτησης.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε επίσης ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η απειλή για αυξήσεις στη φορολογία και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία. Σημείωσε επίσης ότι μολονότι οι εξαγωγές πάνε καλά, η ζήτηση στην Ευρώπη έχει μειωθεί και κάλεσε στην αμερικανική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή μια δημοσιονομική πολιτική που θα επιτρέψει να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το επίπεδο του χρέους.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βοηθήσουν μία μέτρια οικονομική ανάπτυξη και προειδοποίησε για τις καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προκλήσεων που μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη στο τέλος του χρόνου. «Η συνεχιζόμενη πολιτική δράση είναι απαραίτητη για να τονωθεί η ανάκαμψη. Πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν πολύ περιθώριο διαθέσιμο- έχουν περιορισμένο χώρο στην πραγματικότητα να ενεργήσουν- αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν την ανάκαμψη στο εγγύς μέλλον» σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ