2012-07-04 03:18:04
Φωτογραφία για Η κρίση φέρνει λουκέτα και σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο Ηράκλειο!
Η καθίζηση στην αγορά του αυτοκινήτου και οι μηδενικές πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων, φέρνουν λουκέτα στις αντιπροσωπείες. Κορυφαία αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο, από 40 αυτοκίνητα που πουλούσε το μήνα, τώρα δίνει ένα και αυτό με το ...ζόρι! 

Η έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην αγορά και η αδυναμία του κόσμου να προχωρήσει σε αγορά νέου αυτοκινήτου έχει δημιουργήσει ένα κλίμα εκρηκτικό στην τοπική αγορά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι οι έμποροι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όχι μόνο τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και τα τρέχοντα έξοδα των επιχειρήσεων τους.

Τα νούμερα των πωλήσεων εξάλλου μιλάνε από μόνο τους και δυστυχώς είναι άγνωστο αν κάποιες εταιρείες αντέξουν για πολύ ακόμη και δεν κλείσουν!

"Αυτή τη στιγμή οι αντιπροσωπείες, όχι μόνο διώχνουν το προσωπικό τους, αλλά ετοιμαζονται για λουκέτο. Κορυφαία αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο, πούλησε ένα αυτοκίνητο τον περασμένο μήνα, την ώρα που πριν δύο - τρία χρόνια τροφοδοτούσε την αγορά με 30-40 αυτοκίνητα", αναφέρει στο CretePlus, πρόσφατα απολυμένος υπάλληλος!


Τι συνέβη το Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία διατέθηκαν μόλις 5.314 νέα ΙΧ έναντι 10.076 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Επίσης το γεγονός πως το 47% των πωλήσεων ΙΧ τον Μάιο αφορούσαν σε εταιρικά αυτοκίνητα (2.460 ΙΧ) επίσης προβληματίζει τα στελέχη της αγοράς καθώς ο συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων πωλείται σε τιμές χονδρικής οπότε τα κέρδη των εισαγωγικών είναι ελάχιστα έως και μηδενικά.

Στα παραπάνω θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις έχουν κυριολεκτικά «παγώσει» τους καταναλωτές όπως επίσης και τις όποιες μεταρρυθμίσεις ετοιμάζονταν να γίνουν στα τέλη Μαϊου που στόχο είχαν την τόνωση των πωλήσεων αλλά και των κρατικών εσόδων.

Επίσης σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν πτώση 40,9% καθώς έχουν διατεθεί στο 5μηνο μόλις 26.902 ΙΧ έναντι 45.534 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Αν πάντως συγκρίνει τις επιδόσεις του 5μηνου του 2012 με την προηγούμενη 5ετία η πτώση που καταγράφει η αγορά ξεπερνά το 80%!
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ