2012-07-04 04:35:39
Φωτογραφία για Έλενα Κουντουρά: Θυμίζουμε στην κα Κεφαλογιάννη ότι η Τουρκία δεν είναι τουριστικός μας εταίρος, αλλά ανταγωνιστής..
«Η υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη επέλεξε να δώσει την πρώτη της συνέντευξη στην τουρκική αγγλόφωνη «Χουριέτ». Ως προς το συμβολισμό, θα περιμέναμε η πρώτη δημόσια παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, να γίνει σε ένα έγκυρο ελληνικό μέσο ή σε κάποιο μεγάλο ξένο μέσο, προκειμένου να εξαγγείλλει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και ανακούφισης των επιχειρηματιών του κλάδου, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από το Μνημόνιο.

Όπως επίσης ότι θα εγγυόταν στους ξένους επισκέπτες την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε και την ασφάλειά τους κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Προέβαλλε ως βασική θέση ότι « η Τουρκία δεν είναι τουριστικός ανταγωνιστής αλλά εταίρος» και ότι «πρέπει να κάνουμε κοινές τουριστικές καμπάνιες και επενδύσεις».

Θυμίζουμε στην κα Υπουργό ότι η Τουρκία δεν είναι τουριστικός μας εταίρος, αλλά ανταγωνιστής
. Αξιοποιεί την κάμψη του Ελληνικού Τουρισμού, ο οποίος περνά τις χειρότερες μέρες του επί των ημερών της συγκυβέρνησης των «προθύμων», προκειμένου να τραβήξει στα δικά της μέρη όσους τουρίστες χάνουμε εμείς. Ας μεριμνήσει λοιπόν η κυβέρνηση για το πως θα καταφέρουμε να ανακτήσουμε όσο έδαφος έχουμε χάσει σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας, θεσπίζοντας υγιή κίνητρα για όλους όσους ενέχονται στην τουριστική μας βιομηχανία, παρά να επινοεί οράματα δυσεφάρμοστων συνεταιρισμών.

Τέλος, προτείνουμε στην κυβέρνηση να είναι λίγο πιο προσεκτική στα ανοίγματά της απέναντι σε μία χώρα που κατέχει παράνομα το 37% των εδαφών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αδελφής χώρας της Ελλάδας, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο μην έχοντας άρει επισήμως το casus belli για τα 12 ν.μ., που συντηρεί ένα κλίμα στρατιωτικής έντασης με συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις και που παραμένει ο κύριος χώρος διέλευσης παράνομων μεταναστών προς Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένοντας στην άρνηση εφαρμογής των συμφωνιών με την ΕΕ περί επαναπροώθησης.»

exomatiakaivlepo
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ