2012-07-04 12:37:08
Φωτογραφία για Απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού του ΚΕΠΑ Ιωαννίνων
Διαβάστε παρακάτω πως ταλαιπωρείται Έλληνας φορολογούμενος πολίτης για το επίδομα που δικαιούται, σε ένα κράτος που ως τώρα έβγαζε χωριά και χωριά με κατοίκους τυφλούς και ανάπηρους Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων υγείας. Πάσχει από διαβήτη, καρδιά και έχει πρόβλημα με τα νεύρα του. Εξαιτίας του διαβήτη έχει χάσει την όρασή του. Για το λόγο αυτό έπαιρνε προνοιακό επίδομα με ποσοστό 67%. Τον Απρίλιο του 2011 υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου. Εξετάστηκε από επιτροπή του ΙΚΑ Ιωαννίνων τον Αύγουστο του 2011 και το ποσοστό ανήλθε στο 100%. Το Γενάρη του 2012 εξετάστηκε και από επιτροπή του ΚΕΠΑ Ιωαννίνων και το ποσοστό του ορίστηκε στο 80%. Ενώ το ΚΕΠΑ υποστηρίζει ότι δικαιούται το επίδομα η πρόνοια Ιωαννίνων αντί να συνεχίσει τη χορήγησή του, προέβη στη διακοπή του παραπέμποντας τον σε Β/θμια επιτροπή. Στις 26 Ιουνίου 2012 εξετάστηκε από τη Β/θμια επιτροπή του ΚΕΠΑ Ιωαννίνων
. Η συμπεριφορά όμως του γιατρού απέναντι σε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Η “εξέταση” διήρκεσε 2-3 λεπτά. Δεν κοίταξε το φάκελο ούτε τα νέα δικαιολογητικά που προσκόμισε. Έλεγε διαρκώς ότι δεν ήταν αρμόδιος να αποφανθεί γιατί ήταν χειρουργός ( λες και εμείς τον ορίσαμε ) και ότι στηρίζεται στις αποφάσεις της Α/θμιας επιτροπής ( τότε γιατί υπάρχουν οι Β/θμιες; Ποιος ο ρόλος τους; ).

Πιστεύω ότι έχουν αυστηροποιήσει τα πράγματα και ταλαιπωρούν τον κόσμο που πραγματικά πάσχει, για να “κόβουν” συντάξεις. Τώρα περιμένουμε και περιμένουμε μέχρι να εξεταστεί από νευρολόγο ( για να μας πει και αυτός ότι είναι αναρμόδιος ).

Απευθυνθήκαμε επανειλημμένα στην Πρόνοια Ιωαννίνων και σε δημοτικό σύμβουλο που είναι αρμόδιος για τα προνοιακά επιδόματα, αλλά αντιμετωπίσαμε μεγάλη αδιαφορία.

Η μόνη διέξοδος τελικά είναι να κινηθούμε νομικά, αφού για να κάνει κάποιος το καθήκον του, πρέπει να τον πας στα δικαστήρια.

Ωραίο κράτος πρόνοιας

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ