2012-07-04 14:03:47
Φωτογραφία για Λαφαζάνης: Εμείς δεν λέγαμε ποτέ να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, πρέπει να καταργηθεί
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον ΒΗΜΑ Fm:

Μα εμείς δεν λέγαμε ποτέ να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Το μνημόνιο στον πυρήνα του και στην καρδιά του έχει την εσωτερική υποτίμηση. Έχει τη λιτότητα. Η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα, παρά μόνο αν θέλετε να οδηγήσουμε αυτή τη χώρα στην πλήρη, την απόλυτη καταστροφή. Το μνημόνιο επομένως πρέπει να καταργηθεί, πρέπει να ακυρωθεί και πρέπει να ...μπούμε σε νέες προγραμματικές κατευθύνσεις, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τον υφεσιακό κατήφορο και να ανοίξουμε σιγά – σιγά δρόμους ανάκαμψης.

Επομένως εμείς δεν λέμε για επαναδιαπραγμάτευση. Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ετίθετο από την πλευρά των 3 συνεταίρων στη συγκυβέρνηση αλλά και αυτή όπως σας είπα έχει εγκαταλειφθεί. Η τρόικα γνωρίζοντας ότι και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι δεν διαθέτουν εναλλακτική λύση, εκβιάζοντας με τη δόση του Αυγούστου, λέει δεν κάνω πίσω σε οτιδήποτε αφορά στα αιτήματα που έχουν θέσει με την προγραμματική τους συμφωνία, για επαναδιαπραγμάτευση οι 3 εταίροι.


Νομίζω ότι πάμε σε ένα ναυάγιο, από αυτή την άποψη και αυτό που περιμένω είναι νέα σκληρά μέτρα από τον Αύγουστο, προκειμένου να προσεγγιστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί με το δεύτερο μνημόνιο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Για 2,5 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι θα απελάσει την τρόικα. Για 2,5 προεκλογικούς μήνες δεσμευόταν ότι δεν θα φέρει τη δραχμή κι ότι δεν θα πάει με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες. Σήμερα, ο Λαφαζάνης μας λέει ότι θα σκίσει με τα δόντια του το Μνημόνιο.
Αύριο;
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ