2012-07-04 14:32:03
Φωτογραφία για ACTA: Η Ευρώπη αποφασίζει για τη συμφωνία περί ελέγχου του Διαδικτύου
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει αυτές τις ημέρες για το ACTA, τη διεθνή συμφωνία που επιδιώκει να ελέγξει το Διαδίκτυο.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια υπογραφές κατά του ACTA... της διεθνούς συμφωνίας για την καταπολέμηση της πειρατείας στο ίντερνετ και της πλαστογράφησης προϊόντων ACTA, έχει συγκεντρώσει πρωτοβουλία για τη συμφωνία, εν όψει της τελικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινονουλίου στις 2-5 Ιουλίου.

Παράλληλα, εδώ και αρκετό καιρό, σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του ACTA οργανώθηκαν με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Η ACTA, σύμφωνα με τους πολέμιούς της, θα μετατρέψει "ιδιωτικές εταιρίες σε ανεξέλεγκτους χαφιέδες και λογοκριτές" του ίντερνετ.

Οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη καλούν έτσι τους ευρωβουλευτές να φροντίσουν να "μην προλάβει να δει το φως της ημέρας".

O εισηγητής του ΕΚ, Βρετανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, David Martin, επεσήμανε ότι όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στην ολομέλεια τον Ιούλιο, η ACTA θα έχει συζητηθεί σε έξι επιτροπές του ΕΚ, για να προσθέσει ότι χωρίς τη Συνθήκη της Λισαβόνας, η συμφωνία θα είχε ήδη επικυρωθεί.


Σε τοποθέτησή του πάντως τη Δευτέρα, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να την απορρίψουν.

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Raül Romeva i Rueda, είχε σημειώσει ακόμη ότι το ΕΚ θα χάσει την αξιοπιστία του αν δεν ακολουθήσει στο θέμα αυτό την άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Για να τεθεί σε ισχύ στην ΕΕ η ACTA πρέπει να επικυρωθεί από το ΕΚ, το Συμβούλιο και όλα τα κράτη μέλη.

Στο ΕΚ την απέρριψαν οι επιτροπές Νομικών Θεμάτων, Δικαιοσύνης, Βιομηχανίας και Ανάπτυξης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες η τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για ένα θέμα που θα προσδιορίσει σε σημαντικό βαθμό την ελευθερία του Διαδικτύου.

himaira.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ