2012-07-04 14:25:12
Φωτογραφία για VIDEO: B.ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ
Γερμανός πολιτικός της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης, νυν Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και όχι και τόσο συμπαθής από τον ελληνικό λαό Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εδώ και 22 χρόνια είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Μια απόπειρα δολοφονίας, το 1990, τον κατέστησε ανήμπορο να λειτουργεί τα κάτω άκρα του σώματός του.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Οκτωβρίου του1990. Ως υπουργός εσωτερικών τότε, Ο Β. Σόιμπλε, υπήρξε ο κύριος ομιλητής σε μια εκδήλωση στο Όπεναου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Καθώς ανέβαινε στην εξέδρα, ανάμεσα στα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές του συγκεντρωμένου πλήθους, ακούστηκαν τρείς πυροβολισμοί. Η πρώτη σφαίρα βρίσκει τον σωματοφύλακά του, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Οι δύο επόμενες, όμως, βρίσκουν τον στόχο τους και τραυματίζουν σοβαρά τον Σόιμπλε, στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη.

Λιπόθυμος μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Φραιμπουργκ, από όπου και κατάγεται, και δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του. Οι γιατροί , ανησυχούν, όχι τόσο για το τραύμα στο πρόσωπο αλλά για εκείνο στην σπονδυλική στήλη καθώς η σφαίρα τον πέτυχε στον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο. Λίγες μέρες μετά, οι αρχικές προβλέψεις τους επιβεβαιώνονται. Ο Σόιμπλε μένει παράλυτος από τη μέση και κάτω και μια αμυδρή ουλή σημαδεύει το πρόσωπό του.


Ποιος όμως ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σόιμπλε;

O 37χρονος τότε, Ντίετερ Κάουφμαν, είναι ο άντρας που πάτησε χωρίς δεύτερη σκέψη τρείς φορές τη σκανδάλη και καθήλωσε τον Σόιμπλε στο αναπηρικό καρότσι για όλη του τη ζωή. Αμέσως μετά την επίθεση ο Ντίετερ εντοπίζεται. Στο δικαστήριο υποστήριξε πως η αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών στις εκκλήσεις του για βοήθεια, του όπλισαν το χέρι. Ο 37χρονος, έστελνε επί 7 χρόνια στο Υπουργείο Εσωτερικών επιστολές διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούσαν με αποτέλεσμα να του προκαλούν αφόρητους πόνους. Δύο φορές, μάλιστα, είχε κινηθεί και εναντίον της Γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Δικαστήριο τον ανακήρυξαν ψυχονευρωτικό και από τότε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.

Λίγους μήνες μετά την ανάρρωση του, στα μέσα του 1991, Ο Σόιμπλε επέστρεψε και μάλιστα με ‘‘άγριες’’ διαθέσεις. Το 2005 αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών , στο πλευρό της οικουμενικής κυβέρνησης της Μέρκελ. Παρά τις διακυμάνσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, ο Σοιμπλέ, δυστυχώς για την Ελλάδα, παραμένει ο πλέον ισχυρός και απαραίτητος άντρας της Γερμανικής οικονομίας. Παρόλο που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μορφές του ευρωπαϊκού ,και όχι μόνο, πολιτικού χώρου, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν για τη σκληρή στάση που κρατά απέναντι στην Ελλάδα.

Δείτε το video απο τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και τις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόπειρα δολοφονίας
apospasma.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ