2012-07-04 14:31:19
Φωτογραφία για Αλ.Κούγιας: Η ιστορία με το 17χρονο καταρρέει - Τώρα οι απολογίες για το διπλό μακελειό στον Προφήτη Ηλία
Δείχνοντας τα σημάδια από τις σφαίρες στο σώμα του 17χρονου νεαρού, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, επιχειρηματολόγησε κατά της εκδοχής, το όπλο να ανήκε στον 17χρονο και ο ίδιος να τραυματίστηκε, κατά λάθος, από τα χέρια του πατέρα του.

Σύμφωνα με το γνωστό ποινικολόγο, η πύλη εισόδου της σφαίρας είναι από δεξιά και η έξοδος από αριστερά (στην πίσω μεριά του κεφαλιού), ενώ η πληγή "μετράει" περίπου 2,5 - 3 εκατοστά μέσα στο λαιμό. "Μόνο ο Θεός βοήθησε και ζει αυτό το παιδί" - είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κούγιας, προσθέτοντας ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο 17χρονος βλήθηκε από απόσταση 4-5 μέτρων, την ώρα που ο νεαρός έκανε κίνηση να πλησιάσει τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη, ο οποίος - σύμφωνα με όσα καταμαρτυρά η πλευρά του νεαρού - είχε πρόθεση να χτυπήσει τον 52χρονο πατέρα του.

Ο Αλέξης Κούγιας διαψεύδει κάθε ενδεχόμενο η βολή να ήταν εξ επαφής, εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχε προκληθεί έγκαυμα στο δέρμα του 17χρονου, κάτι που δεν συνέβη.


"Η ιστορία ότι το όπλο ήταν του 17χρονου και τα περί αυτοπυροβολισμού καταρρέουν" - είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κούγιας.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο αντί για τα Δικαστήρια οι απολογίες

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου λαμβάνονται τελικά οι απολογίες του γιου και των δύο αδελφών του 52χρονου κρεοπώλη από τον Προφήτη Ηλία, για τη διπλή τραγωδία της βραδιάς του Κλήδονα που στοίχισε, άδικα, τη ζωή στον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανώλη Σταυρουλάκη.

Αν και ήταν προγραμματισμένο, στις 11.30 τα τρία μέλη της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη να περάσουν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, τελικά επειδή τόσο η ώρα όσο και ο τόπος διέρρευσαν, η ανακρίτρια σε συνεννόηση με τους συνηγόρους του 17χρονου και των δύο αδελφών - που είχαν ήδη φθάσει στα Δικαστήρια - αποφάσισε οι απολογίες να ληφθούν, για λόγους ασφαλείας, στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπως έγινε και στην περίπτωση του κρεοπώλη.

Έτσι τόσο ο συνήγορος του 17χρονου, Αλέξης Κούγιας, όσο και ο δικηγόρος των δύο αδελφών, Γιώργος Κοκοσάλης μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου ξεκίνησε η διαδικασία των απολογιών, περίπου στις 13.00 μετά το μεσημέρι, με πρώτο το 17χρονο.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ