2012-07-04 14:44:02
Φωτογραφία για Ο φόβος πέρασε... να συνεχίσει τη ζωή του ο Προφήτης Ηλίας
Την επόμενη ημέρα στο χωριό, μακριά από όπλα και "καπετάνιους" σκιαγραφεί η Επιτροπή Αγώνα του Προφήτη Ηλία, που συστάθηκε λίγα 24ωρα μετά το διπλό μακελειό στο χωριό τη βραδιά της Γιορτής του Κλήδονα.

Η Επιτροπή απηύθυνε, σήμερα, ανοιχτό κάλεσμα, εξηγώντας παράλληλα πώς οραματίζεται το χωριό και τί μέτρα σκοπεύει να λάβει για την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης στην περιοχή.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να επικρατήσει ειρήνη στο χωριό και ο Προφήτης Ηλίας να συνεχίσει τη ζωή του.

"Όλα αυτά τα χρόνια με την απάθεια και τον "ωχαδερφισμό", αφήσαμε το κακό να μεγαλώσει" - παραδέχτηκε ο πατήρ Κυριάκος Κολυβάκης, ωστόσο τόνισε ότι πλέον - αν και με τον πλέον τραγικό τρόπο - η κοινωνία έχει συνταραχθεί και αφυπνιστεί και πλέον επιθυμεί κι επιδιώκει, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να υπερασπιστεί το χωριό και ο Προφήτης Ηλίας να συνεχίσει τη ζωή του μακριά από άνομες ενέργειες, τραμπουκισμούς


Από την πλευρά του, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Προφήτη Ηλία, Νίκος Μαρτιμιανάκης τόνισε την ανάγκη της πρόληψης, υπογράμμισε την απουσία της αστυνομίας, αλλά και την ανάγκη, το χωριό να συσπειρωθεί και να δείξει προσωπο αλληλεγγύης. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, ήδη κοινωνίες των γειτονικών χωριών, όπως του Αγίου Σύλλα, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, θέλοντας να βάλουν κι αυτοί "πλάτη" προκειμένου να απομονωθούν τα στοιχεία που δυσφημίζουν τον πρώην δήμο Τεμένους.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, Αντώνης Ξυδάκης ανέφερε ότι υπό επεξργασία βρίσκονται ήδη συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη λαϊκή συνέλευση της Παρασκευής, αφού αποκρυσταλλωθούν. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία να λάβουν ενεργά μέρος οι νέοι σε αυτές τις συζητήσεις.

Όσο για το κάλεσμα που είχαν απευθύνει στους υπουργούς Δένδια και Ρουπακιώτη, να επισκεφθούν τον Προφήτη Ηλία και να ακούσουν τα προβλήματα της περιοχής, οι προγραμματικές δηλώσεις της Παρασκευής καθιστά την κάθοδό τους μάλλον απίθανη, ωστόσο αναμένεται η επίσημη απάντησή τους.
Cretalive
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ