2012-07-04 14:45:32
Φωτογραφία για Δολοφονία ο θάνατος του Γιάσερ Αραφάτ;
Ζητούν την εκταφή της σωρού του.

Την πρόθεσή της να ικανοποιήσει το αίτημα της χήρας του Αραφάτ για εκταφή της σορού του γνωστοποίησε η παλαιστινιακή αρχή μετά τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στην Ελβετία, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην παλαιστίνιος ηγέτης πέθανε από δηλητηρίαση.

Χθες έγινε γνωστό ότι σε εργαστήριο στην Ελβετία  εντοπίστηκαν σε προσωπικά του αντικείμενα και ρούχα αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολώνιου.

Η χήρα του Αραφάτ Σούχα ζήτησε σήμερα την εκταφή της σορού για να υποβληθούν σε εξετάσεις τα οστά, καθώς και τη διενέργεια διεθνούς έρευνας ανάλογη με εκείνην που είχε πραγματοποιηθεί για τις συνθήκες θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

«Έχουμε τις πρώτες αποδείξεις ότι πρόκειται για έγκλημα», τόνισε μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα και επέμεινε πως ο παλαιστίνιος ηγέτης δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο. «Θέλω να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για τη δολοφονία του Γιασέρ Αραφάτ», πρόσθεσε.


Εκπρόσωπος του Μαχμούντ Αμπάς ανέφερε ότι «η Παλαιστινιακή αρχή είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση έρευνας προκειμένου να διακριβωθούν τα αληθινά αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του».

Πάντως, ανώτατος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την αδυναμία του διέψευσε τις πληροφορίες περί δηλητηρίασης του Αραφάτ. «Το ρεπορτάζ είναι αβάσιμο και θα υπενθύμιζα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (το οποίο μεταδίδει την είδηση) ότι δεν ήταν η ισραηλινή πλευρά που αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα ιατρικά αρχεία», είπε.

Ο Αραφάτ πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο έξω από το Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου του 2004 ύστερα από εντερική φλεγμονή που του προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια εγκεφαλικό. Πριν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Παρίσι βρισκόταν πολιορκημένος από τον ισραηλινό στρατό στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, AΠΕ-ΜΠΕ
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα λέει με Παππά ο Μαύρος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα λέει με Παππά ο Μαύρος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ