2012-07-04 15:02:06
Φωτογραφία για Έλεος κυρά μου.Πόσα θα φας;
Πληρωνόταν από 36 επιτροπές!!!!

Η έμπνευση του Αντώνη Σαμαρά να κόψει όλες τις πληρωμένες επιτροπές στα υπουργεία δεν ήταν τυχαία. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες στελέχη της δημόσιας διοίκησης...

αλλά και της ιδιωτικής αγοράς, θησαύριζαν εισπράττοντας χρήματα από μισθωμένες επιτροπές που σχηματίζονταν εν μία νυκτί. Ποιοι έβγαλαν χρήματα στηριζόμενοι στις πελατειακές σχέσεις στα υπουργεία και σε βάρος των κρατικών ταμείων; Αλλά και ποια ήταν η κορυφαία σκανδαλώδη περίπτωση;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που και στο υπουργείο Υγείας έβγαζαν τουλάχιστον έναν μισθό παραπάνω συμμετέχοντας σε επιτροπές δήθεν σχεδιασμού και αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων της δημόσιας υγείας.

Η πιο τραβηγμένη περίπτωση αφορούσε διευθύντρια- μόνιμη υπάλληλο του υπουργείου Υγείας- για την οποία αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε κοντά σε... 36 επιτροπές, παίρνοντας βέβαια και τα αντίστοιχα χρήματα!


Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε διερευνηθεί διεξοδικά, τελικά έμεινε στα ...χαρτιά με τη συγκεκριμένη κυρία να εργάζεται ακόμη στο υπουργείο και να περνά ανενόχλητη στους διαδρόμους. Άλλωστε παρότι οι τελευταίοι υπουργοί Υγείας είχαν ενημερωθεί σχετικά, κανείς δεν προέβη στην απομάκρυνσή της με το επιχείρημα ότι κανένα δικαστήριο δεν είχε αποφανθεί σχετικά.

Ερωτηθείσα η ίδια, όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, ισχυρίστηκε πως απλώς ήταν ...ικανή και την επέλεγαν να συνδράμει με τις γνώσεις της!!!

Βέβαια δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Δεκάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων είχαν ενταχθεί κατά καιρούς σε επιτροπές εισπράττοντας ακόμη και 250 έως και 500 ευρώ για κάθε συνεδρίαση της επιτροπής!

Αποτέλεσμα είναι να έχουν “γεννηθεί” από το πουθενά, αμέτρητες επιτροπές για πάσα νόσο και ...αδικία.

Έστω κι αν οι επιτροπές ψαλιδίστηκαν και θα εξοικονομηθούν πολύτιμα κονδύλια, αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα σκανδαλώδη μοιράσματα του δημοσίου χρήματος που κάποιοι επί σειρά ετών έσπευδαν να αξιοποιήσουν.

πηγή: iatropedia.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άκης Τσοχατζόπουλος...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άκης Τσοχατζόπουλος...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ