2012-07-04 18:18:02
Φωτογραφία για Νέοι φόροι για συγκέντρωση 13 δισ. ευρώ το 2012-2013 στη Γαλλία
Η κυβέρνηση της Γαλλίας πρόκειται να επιβάλει νέους φόρους για να εισπράξει 7,2 δισ. ευρώ φέτος και 6,1 δισ. ευρώ το 2013, αυξάνοντας τον φορολογικό συντελεστή για τα νοικοκυριά με... τα μεγαλύτερα εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντισταθμίσει την μείωση των εσόδων της από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 2012.

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος σχεδιάζει να επιβάλει μια έκτακτη εισφορά μόνο για φέτος σε εκείνα τα νοικοκυριά τα έσοδα των οποίων υπερβαίνουν το 1,3 εκατ. ευρώ με στόχο να εισπράξει 2,3 δισ. ευρώ καθώς και στις μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ - ειδικότερα στις μεγάλες τράπεζες και σε ενεργειακές επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν μετοχές σε πετρελαϊκές εταιρίες, σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε στην εθνοσυνέλευση σήμερα.

Το επίπεδο των φόρων και των υποχρεωτικών εισφορών θα ανέλθει από το 43,9% του ΑΕΠ πέρυσι στο 46,2% το επόμενο έτος, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από μια κυβέρνηση σε αναζήτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης χρέους.


Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα μέσα του Μαΐου, έχει δηλώσει πως οι πλουσιότεροι Γάλλοι θα πρέπει να εισφέρουν το μερίδιο που τους αναλογεί καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμά της από το 5,2% του ΑΕΠ της πέρυσι σε 4,5% φέτος και στο 3%, το καθορισμένο όριο από την ΕΕ, το 2013 παρά την αποτελμάτωση της οικονομίας και τον αυξανόμενο λόγο του χρέους προς τοΑΕΠ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ολάντ και του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό ανέφερε ότι η φορολογία θα επιβληθεί συγκεντρωτικά την περίοδο 2012-2013 και κατόπιν θα υπάρξει σταθεροποίηση στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ακόμα η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε το πάγωμα δαπανών ύψους 1,5 δισ. ευρώ εντός 2012.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ