2012-07-04 18:22:32
Φωτογραφία για Έλληνες στρατιώτες τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν
Ευτυχώς τα τραύματα χαρακτηρίζονται ελαφρά

Ελαφρά εγκαύματα στα χέρια έχουν υποστεί δύο στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο που έχει εγκατασταθεί η ελληνική δύναμη στην Καμπούλ.



Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν εκρήξεις σε πρατήριο βενζίνης και έτρεξαν να ασφαλίσουν μεταλλικές πόρτες σε αποθήκες του στρατοπέδου τους.

Η πολύ υψηλή θερμότητα που είχε αναπτυχθεί από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε είχε "πυρώσει" τις λαβές από τις μεταλλικές πόρτες και οι δύο στρατιώτες που δεν ήταν προετοιμασμένοι έκαψαν τα χέρια τους.

Οι συνεχόμενες εκρήξεις αναστάτωσαν στις 2 το μεσημέρι το στρατόπεδο στο οποίο έχει εγκατασταθεί η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν, μαζί με δυνάμεις άλλων χωρών, στα όρια της Καμπούλ.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ επρόκειτο για εκρήξεις φιαλών προπανίου σε παρακείμενη αντιπροσωπία αυτοκινήτων. Δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, σύμφωνα με "Τα Νέα", εάν ήταν ατύχημα ή για κάποια σκόπιμη ενέργεια τρομοκρατικής μορφής. Πάντως δεν επηρεάσθηκε ο ευρύτερος χώρος του στρατοπέδου.

Για τις εκρήξεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε από πτήση που είχε κάνει στα νησιά του Αιγίου και στο Καστελόριζο.


kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ