2012-07-04 19:04:21
Φωτογραφία για Τι ζητούν οι Γερμανοί από την Α. Μέρκελ;
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μπορεί να επενδύει τον περισσότερο χρόνο της προσπαθώντας να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης, όμως χιλιάδες συμπατριώτες της θεωρούν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, την προστασία των ζώων και την αποσαφήνιση της ιστορίας θεωρούνται πιο πιεστικά ζητήματα.

Περισσότεροι από 152.000 Γερμανοί ψήφισαν υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης σε μια ιντερνετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της Μέρκελ με στόχο την προσέγγιση λαού και κυβέρνησης.

Η προστασία των ζώων, και συγκεκριμένα το θέμα της κτηνοβασίας, απασχολεί περισσότερους από 93.000 Γερμανούς που ζήτησαν να αναθεωρηθεί ένας νόμος του 1969 με τον οποίο αποποινικοποιήθηκε η σεξουαλική κακοποίηση των ζώων.

Ωστόσο, η πρόταση που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους —σχεδόν 157.000— αφορά ένα ζήτημα που θα μπορούσε να ζημιώσει σοβαρά τις γερμανοτουρκικές σχέσεις: να υιοθετηθεί ένας νόμος με τον οποίο θα ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από περίπου έναν αιώνα.


Η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας, που επιχειρήθηκε ήδη στη Γαλλία, πιστεύεται ότι θα προκαλούσε εντάσεις στη σχέση του Βερολίνου με την Άγκυρα και η Μέρκελ, συνομιλώντας με ορισμένους από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, την έχει ήδη απορρίψει.

Αντιθέτως, η καγκελάριος, που προέρχεται από την πρώην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση να φυτευτούν δέντρα στις πόλεις όλης της χώρας, ως «αναμνηστικά»της επανένωσης των δύο Γερμανιών.

Άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις ήταν να στηρίξουν περισσότερο οι αρχές τις γυναίκες που επιθυμούν να γεννούν στο σπίτι τους αντί για το μαιευτήριο και να μειωθεί το κόστος της τεχνητής γονιμοποίησης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ