2012-07-04 21:46:02
Φωτογραφία για Γ. Κουμουτσάκος: Αφήστε την Τουρκία στην εξάμηνη ευρωπαϊκή μοναξιά που έχει επιλέξει
από το Γραφείο Τύπου

Στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο... ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κύπριο Πρόεδρο, τόνισε ότι η Κυπριακή Προεδρία καλείται να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη της ταχείας εξόδου της Ευρώπης από τη σημερινή βαθιά κρίση και της αποκατάστασης της σχέσης της με τους Ευρωπαίους πολίτες.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα, δε, ότι το στόχο αυτό θα πρέπει να τον πετύχει όντας απερίσπαστη από τις γνωστές απαράδεκτες προκλήσεις αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής θεσμικής τάξης και των ευρωπαϊκών θεμελιωδών αρχών από μια υποψήφια χώρα.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο κ. Χριστόφια, ο Έλληνας ευρωβουλευτής είπε: "Μην παρασυρθείτε κύριε Πρόεδρε. Αφήστε αυτήν την χώρα στην εξάμηνη ευρωπαϊκή μοναξιά που η ίδια επιλέγει. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στο πλευρό σας".


Μετά το τέλος της συζήτησης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είμαι πεπεισμένος ότι η Κυπριακή Προεδρία θα είναι μια επιτυχής προεδρία. Το ρεαλιστικά φιλόδοξο πρόγραμμα που παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος, κ. Χριστόφιας, είναι ασφαλές δείγμα και πρόκριμα αυτής της επιτυχίας. Υπογραμμίζω ιδιαίτερα και καλωσορίζω την ανάδειξη σε σημαντική προτεραιότητα της νέας Προεδρίας την ενδυνάμωση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, μιας πολιτικής που θεμελιώνεται στον πλήρη σεβασμό της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας".

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

"Η ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ιστορικά, πολιτικά και συμβολικά, κορυφαία στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η -ούτως ή άλλως- απαιτητική άσκηση των καθηκόντων της Προεδρίας, αυτό το εξάμηνο, γίνεται σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, το οποίο αποτελεί πραγματική πρόκληση.

Η Ευρώπη οφείλει - ενωμένη και αλληλέγγυα - να βρει τον βηματισμό της. Να ξαναβρεί την ψυχή της. Να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους πολίτες. Στην επίτευξη αυτού του υψηλού στόχου, καλείται να συμβάλλει αποφασιστικά, η Κυπριακή Προεδρία.

Απερίσπαστη από τις γνωστές απαράδεκτες προκλήσεις αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής θεσμικής τάξης και των ευρωπαϊκών θεμελιωδών αρχών από υποψήφια χώρα.

Μην παρασυρθείτε κύριε Πρόεδρε.

Αφήστε αυτήν την χώρα στην εξάμηνη ευρωπαϊκή μοναξιά που η ίδια επιλέγει. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στο πλευρό σας".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ