2012-07-04 23:49:02
Φωτογραφία για Ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που λεηλάτησαν τον Φεβρουάριο την Αθήνα
Ένας Ηρακλειώτης βρίσκεται ανάμεσα στα άτομα που τον περασμένο Φεβρουάριο λεηλάτησαν το κέντρο της Αθήνας προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε... ιστορικά κτίρια και καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ταυτοποίηση 28 ατόμων που προκάλεσαν τις εικόνες της ντροπής στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από πέντε μήνες ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Πρόκειται για 22 ημεδαπούς 16 άνδρες και 6 γυναίκες, καθώς και 6 αλλοδαπούς (5 άνδρες και 1 γυναίκα). Συνολικά οι δράστες είναι ηλικίας από 18 έως 48 ετών και διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας ενώ ένας από αυτούς δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12.02.2012, ομάδες ατόμων, που είχαν παρεισφρήσει στον κύριο όγκο προγραμματισμένης κινητοποίησης-συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσαν εμπρησμούς, εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμούς σε οχήματα, κτιριακές εγκαταστάσεις Τραπεζών και εμπορικά καταστήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προέβησαν σε λεηλασίες των καταστημάτων αυτών
. Επιπλέον, είχαν εκδηλώσει επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, με ρίψεις βομβών μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων, προβαίνοντας παράλληλα σε εμπρησμούς υπηρεσιακών δικύκλων της ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α.

Ύστερα από την έκδοση σχετικών Εισαγγελικών διατάξεων, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται άτομα που συμμετείχαν στην διάπραξη των αδικημάτων αυτών (σχετικά τα από 16.02.2012, 21.02.2012, 22.02.2012, 27.03.2012 και 15.05.2012 Δελτία Τύπου).

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία ταυτοποίησης ήταν καθοριστική η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι επικοινωνώντας στους τηλεφωνικούς αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρείχαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό των (28) δραστών.

Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή, κατά περίσταση, σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.

Ειδικότερα, ενέχονται κατά περίπτωση, στις παρακάτω λεηλασίες καταστημάτων:

• Κατάστημα – οπλοπωλείο, στην Πλατείας Ομονοίας, από το οποίο αφαίρεσαν, μεγάλη ποσότητα και είδη οπλισμού (κυνηγετικές καραμπίνες, είδη σκοποβολής, ομοιώματα όπλων, συλλεκτικά είδη κ.ά.).

• Κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του εμπορεύματα αξίας (120.000) ευρώ.

• Κατάστημα ρούχων, επί της οδού Πανεπιστημίου, από το οποίο αφαίρεσαν εμπορεύματα.

• Κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου από το οποίο αφαίρεσαν εμπορεύματα.

• Υποκατάστημα Τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Όθωνος, όπου προξένησαν φθορές στο ΑΤΜ, στον ισόγειο χώρο και στο προθάλαμο αυτού.

• Κατάστημα ρούχων, που βρίσκεται στην οδό Ερμού, από το οποίο αφαίρεσαν πλήθος εμπορευμάτων και προκάλεσαν πυρκαγιά.

• Κατάστημα ταχυφαγείο, που βρίσκεται στην οδό Ερμού, όπου αφαίρεσαν εμπορεύματα και προκάλεσαν φθορές.

• Κατάστημα πώλησης γυναικείων ειδών στο κέντρο της Αθήνας, όπου αφαίρεσαν δερμάτινα μπουφάν, γυναικείες μπλούζες, καθώς και αθλητικές φόρμες.

• Κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στο κέντρο της Αθήνας, όπου αφαίρεσαν διάφορα εμπορεύματα.

• Κατάστημα εμπορίας γυναικείων ειδών όπου αφαίρεσαν εμπορεύματα.

• Κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, από τα οποία αφαίρεσαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, τα οποία διέθεσαν σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Επιπλέον, τα άτομα αυτά συμμετείχαν σε ομάδες, οι οποίες πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων και συγκεκριμένα επιτέθηκαν:

• Σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, προκαλώντας εμπρησμό σε υπηρεσιακό δίκυκλο χρησιμοποιώντας κροτίδες και βόμβες μολότοφ.

• Σε αστυνομικό τον οποίο τραυμάτισαν πετώντας του τεμάχια από σπασμένα μάρμαρα.

• Σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που κινούνταν στην οδό Ερμού ρίχνοντάς τους βόμβες μολότοφ, κροτίδες, καδρόνια και μάρμαρα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πυρκαγιά σε -3- υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και να τραυματίσουν έναν από τους αστυνομικούς.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ