2012-07-05 00:30:05
Φωτογραφία για Συμφέρει να πληρώνουμε φόρους με πιστωτική κάρτα;
Μπορεί ο μισθός σε πολλούς Έλληνες να καθυστερεί, ωστόσο χαράτσια δεν «χάνουν» το δρόμο τους, αφού μαζί με τους υπόλοιπους φόρους έρχονται το ένα μετά το άλλο!! Σε αυτή τη «φοροκαταιγίδα» οι τράπεζες δεν χάνουν την ευκαιρία και προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν» την κατάσταση, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες τους και κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία ακόμη και με άτοκες δόσεις.

Μάλιστα, ορισμένες τράπεζες δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους-κατόχους πιστωτικών καρτών- να εξοφλήσουν σε 12 άτοκες δόσεις, τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος που έρχεται, τα «χαράτσια» του πολυεκκαθαριστικού, του αυθαιρέτου και του ΕΤΑΚ και να επωφεληθούν με την έκπτωση που προβλέπεται για κάθε φόρο όταν εξοφλείται μετρητοίς.

Τι πρέπει να έχουμε υπόψη;;;

1. Οι τραπεζικές διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φόρων, συμφέρουν με την εξής έννοια: η τράπεζα θα πληρώσει για λογαριασμό σας την εφορία ή το δημόσιο. Εσείς επομένως, θα εμφανιστείτε να αποπληρώνετε την οφειλή της μετρητοίς. Αυτό θα σας επιτρέψει να εξασφαλίσετε την έκπτωση που προβλέπεται για την εφάπαξ αποπληρωμή.


2. Αναζητήστε τις πιστωτικές κάρτες που κάνουν άτοκες δόσεις για την πληρωμή φόρων ή τελών. Φροντίστε βέβαια, να καταβάλλετε τις δόσεις εγκαίρως για να μην επιβαρυνθείτε με τόκους. Έτσι, και την έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή θα κερδίσετε και δεν θα έχετε κανένα έξοδο.

3. Οι δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες για την αποπληρωμή των φόρων δεν είναι πάντοτε άτοκες. Πιστωτική κάρτα τράπεζας, σου εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποπληρωμής φόρων ή τελών, αλλά χρεώνει με υψηλό επιτόκιο ετησίως. Η χρέωση της εφορίας στις καθυστερήσεις είναι 12%. Αρα θα πρέπει να συγκρίνετε την συγκεκριμένη επιβάρυνση με το επιτόκιο της κάρτας για να δείτε αν σας συμφέρει.

4. Πριν ζητήσετε την έκδοση μιας πιστωτικής κάρτας ή ενός δανείου με στόχο την αποπληρωμή των οφειλών σας προς την εφορία, να πληροφορηθείτε αν η τράπεζα καλύπτει και τον συγκεκριμένο φόρο ή τέλος για το οποίο ενδιαφέρεστε.

5. Να είστε προετοιμασμένοι για απόρριψη του αιτήματος χορήγησης της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου που σας ενδιαφέρει καθώς οι τράπεζες εφαρμόζουν πολύ αυστηρά κριτήρια.
Star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ