2012-07-05 07:34:56
Φωτογραφία για Συνάντηση ΓΓ ελληνικού ΥΠΕΞ με τον Πρέσβη του ΗΒ για δηλώσεις Κάμερον
Σε συνάντηση κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης – Αλέξιος Ζέπος τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Ντέιβιντ Λάντσμαν, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είπε ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείσει τα σύνορά του για να εμποδίσει την είσοδο Ελλήνων μεταναστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά από εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Ζέπος κάλεσε το Βρετανό Πρέσβη προκειμένου να του επισημάνει ότι δηλώσεις σαν αυτές του κ. Κάμερον μπορούν να δημιουργήσουν «εσφαλμένες εντυπώσεις, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη».

Έντονα αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου
. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνεται ότι αναμένεται ο κ. Κάμερον να διαψεύσει ή να ανασκευάσει αυτά που φέρεται να έχει πει, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», που επισημαίνει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε από τους Υπουργούς του να εξετάσουν τις νομικές παραμέτρους που θα επέτρεπαν στη Βρετανία να στερήσει από τους Έλληνες το θεμελιώδες δικαίωμά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ, αν η κρίση της Ευρωζώνης οδηγήσει σε πιέσεις και εμπόδια.

Το ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωση, θέτει το ερώτημα πώς γίνεται το «Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της Ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου». Καλεί το Βρετανό Πρωθυπουργό «να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου (LIBOR) και αν φρόντιζε για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας του, που θέλει, παρότι εκτός Ευρωζώνης, να είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο και της Ευρωζώνης».

http://www.onlycy.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ