2012-07-05 12:42:06
Φωτογραφία για Χτυπάει επανειλημμένα τον πιο διάσημο σκύλο της Πάρου
Ο Νέγκρο είναι ένας ηλικιωμένος αδέσποτος σκύλος, που ζει εδώ και περίπου 9 χρόνια, στα στενά σοκάκια της παραδοσιακής αγοράς της Παροικιάς στην Πάρο. Εκεί χάρη στη συστηματική φροντίδα, που του παρέχει η Βίκυ Σάρρου το ζώο έχει καταφέρει να ζει καλά, αν και αντιμετωπίζει ένα αυτοάνοσο δερματικό πρόβλημα.

Η Βίκυ μαζί με άλλες φιλόζωες του νησιού το έχει πάει επανειλημμένα σε κτηνιάτρους, για να ρωτήσει τη γνώμη τους και του προσφέρει ακόμα και ειδικό χώρο μέσα στο νέο μαγαζί της για να κοιμάται και να απολαμβάνει και την παρέα των ντόπιων και των τουριστών.

Αυτό το ζώο το 2007 ο Δήμος Πάρου το είχε μπαγλαρώσει – όπως λένε και οι ντόπιοι στη γλώσσα τους – και από την άμεση κινητοποίηση των φιλόζωων και χάρη σ’ ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 700 υπογραφές ανθρώπων, που ζητούσαν ο σκύλος – που είναι πιο ήρεμος και από πρόβατο – να αφεθεί στην ησυχία του.


Τελικά τότε κατάφεραν, να κάνουν τόση φασαρία, ώστε ο Δήμος Πάρου αναγκάστηκε, να τον αφήσει και πάλι ελεύθερο και να τον πάρει από τον σκουπιδότοπο, που τον είχε αλυσοδέσει!

Κάποιοι όμως αν και τα χρόνια περνούν ακόμα διαμαρτύρονται για την παρουσία του λέγοντας, ότι π.χ. κατουράει!

Μας κυρίως αυτοί οι ελάχιστοι, που διαμαρτύρονται, δεν το κάνουν, γιατί το ζώο ενοχλεί ή τους απειλεί, το κάνουν γιατί επί της ουσίας έχουν πρόβλημα οι ίδιοι με ό,τι κινείται, αναπνέει και υπάρχει δίπλα τους και δεν είναι π.χ. τα παιδιά τους ή οι στενοί συγγενείς τους!

Όμως το πρωί της περασμένης Τρίτης 26 Ιουνίου ένα μαγαζάτορας ξεπέρασε τα όρια και κλότσησε τον Νέγκρο, επειδή τον βρήκε να κοιμάται, εκεί που εκθέτει – προφανώς παρανόμως – τα εμπορεύματα του νυχθημερόν!

Μάλιστα αυτά τα εμπορεύματα απλωμένα καλύπτουν ένα μέρος από το επιτοίχιο ειδώλιο... Και όλα αυτά με τις «ευλογίες» του Δήμου Πάρου!
zoosos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ