2012-07-05 13:20:13
Φωτογραφία για Επέστρεψαν 4 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επιστροφή καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν μπει σε λογαριασμός 4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιτελικών στελεχών του τραπεζικού συστήματος, εάν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν και οι πολίτες αποκτήσουν την αισιοδοξία τους και την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις της οικονομίας , μπορούν να εισρεύσουν σε βάθος χρόνου ακόμη περισσότερα χρήματα. Αφορμή για την αιμορραγία του τραπεζικού συστήματος ήταν η αβεβαιότητα που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου και οι φόβοι για έξοδο της χώρας από το κοινό ευρωπαϊκό, με αποτέλεσμα να αποτραβιούνται από το τραπεζικό σύστημα καταθέσεις ύψους 350 ευρώ εκατ. Περίπου σε ημερήσια βάση κατά την διάρκεια του Μαΐου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ωστόσο στο διάστημα 17 Ιουνίου - 27 Ιουνίου είχαν επιστρέψει στις τράπεζες περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Σε σημερινό ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται το κύμα επιστροφής των καταθέσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά πως από τις ελληνικές τράπεζες έχουν φύγει 72 δισ. ευρώ από την αρχή του 2010.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ