2012-07-05 13:18:03
Φωτογραφία για Στήριξη από ημικρατικούς οργανισμούς αναζητά η Κύπρος
Τρόπους παροχής οικονομικής βοήθειας στο κράτος από ημικρατικούς οργανισμούς εξετάζει η Κύπρος, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή συναντήθηκε με τις διευθύνσεις της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, της Αρχής Λιμένων και της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, με τις οποίες συζήτησε την πιθανότητα στήριξης του κράτους υπό μορφή δανείου.

Ο γενικός διευθυντής της Αρχής Λιμένων Γιαννάκης Κόκκινος επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» και δήλωσε ότι στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και αναζητήθηκαν τρόποι δανεισμού της μέχρι να εξασφαλίσει βοήθεια, ενδεχομένως από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Το κράτος ζητά βοήθεια υπό τη μορφή δανεισμού από τρεις ή και περισσότερους ημικρατικούς οργανισμούς για να καλύψει τις χρηματοδοτικές του ανάγκες, είπε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε συμφωνία για το ύψος του δανείου.

Αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εκδώσει ομόλογα διάρκειας τριών μηνών, στις 12 και στις 25 Ιουλίου, της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, και διερευνά τρόπους κάλυψης των αναγκών της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ