2012-07-05 19:15:14
Φωτογραφία για Ποια η επιδίωξη της προσβολής Κάμερον στην Ελλάδα;
Έντονα, ως όφειλε όμως, αντέδρασε η Αθήνα στις εμπρηστικές δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αναφορικά με το σχέδιο «κλεισίματος των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου προς τους Έλληνες» σε περίπτωση που η Αθήνα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη.

Έτσι, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος κάλεσε χθες το απόγευμα σε συνάντηση τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν προκειμένου να του επισημάνει ότι οι δηλώσεις αυτές μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο για... την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Πρώτον, το κλείσιμο των συνόρων σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιτίθεται στις Ευρωπαϊκές συνθήκες, με αποτέλεσμα κάθε τέτοια ενέργεια του Λονδίνου να θέτει εν αμφιβόλω – με την νομική έννοια του όρου – την ίδια του τη συμμετοχή στην Ένωση η οποία χαρακτηρίζεται ως Κοινή Αγορά (Common Market) κάτι το οποίο προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, αγαθών ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


Δεύτερον, καλά θα κάνει το Λονδίνο, όπως πολύ σωστά επισημαίνει στην ανακοίνωση-απάντησή του και το ΠΑΣΟΚ, να δει πως θα μπορέσει να βάλει μία τάξη, αν μπορεί, στη λειτουργία του City, το οποίο σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις με την τράπεζα Barclays που κερδοσκοπούσε αναίσχυντα χειραγωγώντας τα επιτόκια, φαίνεται να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στην καρδιά της ίδιας της πρωτεύουσας της χώρας του.

Τρίτον, καλά θα κάνει το Λονδίνο να συνειδητοποιήσει πως σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας, οι Έλληνες δεν πρόκειται να μετοικίσουν στην Γηραιά Αλβιόνα, αλλά θα αγωνιστούν για να αναστήσουν τον τόπο τους, όπως το έχουν κάνει πολλές φορές έως σήμερα στην μακραίωνη Ιστορία τους. Μήπως θα απαγόρευε ο πολύς χαρτογιακάς της καλής κοινωνίας της Βρετανίας την είσοδο και στους Έλληνες που έχουν επενδύσει εκατομμύρια λίρες στην τεράστια ΦΟΥΣΚΑ που είναι το real estate και η αγορά σπιτιών στο Λονδίνο; Θυμάται τι έγινε με τα ακίνητα στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και τώρα στην Κίνα; Επιπροσθέτως, πόσο σίγουρος είναι ο κύριος Κάμερον, ότι η χώρα του θα παραμείνει ο «παράδεισος» που θα ελκύσει τους κατατρεγμένους νότιους, και δεν θα καταρρεύσει υπό το βάρος των τεράστιων οικονομικών, κοινωνικών αλλά ακόμα και εθνοτικών προβλημάτων και αντιφάσεων που αντιμετωπίζει;

Τέταρτον, η μόνη λογική εξήγηση που μπορούν να δοθεί για την εκφορά δημοσίως τέτοιων απόψεων, έχει να κάνει μόνο με τη γνωστή – στους φίλους του www.defence-point.gr και του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ – προσέγγιση πως οι Αγγλοσάξονες θα κάνουν τα πάντα για να χτυπηθεί η Ευρωζώνη. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο δηλώσεις το συγκεκριμένου τύπου «τρομοκρατούν» τις (αγγλοσαξονικές) αγορές με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία κατάσταση χάους η οποία θα οδηγήσει μία ώρα αρχύτερα στην όχι και τόσο ανεπιθύμητη σε αυτούς κατάρρευση.

Δυστυχώς, μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, γίνεται φανερό πως ΟΛΟΙ οι διεθνείς παράγοντες παίζουν το υψηλό γεωπολιτικό παίγνιο για την κυριαρχία της Παγκοσμίας Νήσου (Ευρασίας και Αφρικής) και κατ’ επέκταση του πλανήτη, στην πλάτη του «χρήσιμου ηλίθιου» δηλαδή του δύσμοιρου αυτού τόπου και του έθνους το οποίοι επί δεκαετίες το οδήγησαν – όχι οι «κακοί ξένοι» πάντως για να είμαστε δίκαιοι – να νομίζει πως οι Φράγκοι είναι… κουτάφραγκοι και εμείς είμαστε οι Ελληνάρες. Και δεν θεωρούμε ότι άλλη ανάγνωση πλην της γεωπολιτικής δεν υφίσταται στις διεθνείς σχέσεις. Απλά γνωρίζουμε τον δυτικό… μπούσουλα όταν η ώρα έρθει για τη χάραξη της αποκλαούμενης ως υψηλής στρατηγικής.

Ας τα «λουστούμε» τώρα, και ας δούμε πως θα καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από τη καταιγίδα που έρχεται, ή μάλλον ΗΡΘΕ. Τουλάχιστον κύριε πρωθυπουργέ της Βρετανίας (πάλαι ποτέ «Μεγάλης») ξέρουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και θα ξαναπατήσουμε στα πόδια μας. Μαζί με τη χώρα μας. Μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ