2012-07-05 19:53:05
Φωτογραφία για Ιταλία: «Θύελλα» κατόπιν δηλώσεων κατά των ομοφυλοφίλων από ανώτατο αξιωματικό των καραμπινιέρων
«Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και μέλος της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας», γράφει σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα της Ρώμης... Il Fatto Quotidiano ο Μαρτσέλο Στράτι, σαράντα εννέα ετών, ο οποίος υπηρετεί από το 1986 στην Guardia di Finanza, το Σώμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Με την κίνηση αυτή, που προβάλλεται από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Στράτι απαντά στον «δεύτερο τη τάξει» του σώματος των καραμπινιέρων, Κλεμέντε Γκασπάρι, ο οποίος, σε πρόσφατη ομιλία του, είχε αναφέρει ότι «το να παραδέχεται κανείς ότι είναι γκέι, κάποιες φορές και μέσω Διαδικτύου, όπως έκανε ένας άνδρας της οικονομικής αστυνομίας, δεν συνάδει με τον ρόλο και την θέση ενός καραμπινιέρου».

Σύμφωνα με τον Γκασπάρι -αδελφό γνωστού στελέχους της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς- «το σώμα των καραμπινιέρων είναι σαν ένα τραίνο, όλοι οι επιβάτες του οποίου πριν κατέβουν πρέπει να αφήνουν καθαρή την θέση τους. Οι ομοφυλόφιλοι που δηλώνουν την ιδιαιτερότητά τους, είναι, ουσιαστικά επιβάτες που ευθύνονται εν δυνάμει για την βρωμιά ή την παρέκκλιση του τραίνου από την πορεία του».


Ο Στράτι αντέτεινε στην επιστολή του ότι «συμβουλές σαν αυτές του στρατηγού Γκασπάρι μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες».

Η εφημερίδα Corriere della Serra υπενθυμίζει ότι «πρόσφατα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να καταργήσει κάθε περιοριστικό μέτρο και κανονισμό, σε βάρος των ομοφυλόφιλων στρατιωτών».

Οι ιταλικές ενώσεις και σύνδεσμοι που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τονίζουν, παράλληλα, ότι «οι στρατιώτες, αστυνομικοί, καραμπινιέροι, πρέπει να κρίνονται μόνο βάσει της δουλειάς και της συνέπειάς τους. Οι προσωπικές και σεξουαλικές διακρίσεις, δεν πρέπει να έχουν, πλέον, καμία θέση και αξία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ