2012-07-05 19:49:38
Φωτογραφία για Κύπρος: Αρχισε η διαβούλευση με τη Noble
Αρχισε χθες η διαβούλευση μεταξύ της ομάδας που συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και της εταιρείας Noble με στόχο το ξεκαθάρισμα των προθέσεων της εταιρείας όσον αφορά τη μεταφορά φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12 στην Κύπρο και τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης Φ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών περιστράφηκαν στο θέμα των διασωληνώσεων για μεταφορά του φυσικού αερίου στην Κύπρο καθώς επίσης και στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του προγράμματος της Noble, τα οποία η κυπριακή πλευρά, ζητά να διασαφηνιστούν.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου είχε, συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Noble.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Τ. Χατζηγεωργίου, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση του ευρωβουλευτή για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις έρευνες υδρογονανθράκων και τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ με έμφαση στην ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών, καθώς και στις νέες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ένεκα της ανακάλυψης τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.


Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνιών και Διακυβερνητικών Σχέσεων της εταιρείας Ben Dillon, o Γενικός Διευθυντής των εργασιών της NOBLE στην Κύπρο John Tomish, η υπεύθυνη Ρυθμιστικών Υποθέσεων Colin Sinclair, η Γενική Διευθύντρια της FTI Consulting Κλεοπάτρα Κιττή και ο Γιώργος Τζιαπούρας, Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του ευρωβουλευτή.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Χαραυγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ