2012-07-05 20:14:17
Φωτογραφία για Νέα επισιτιστική κρίση «απειλεί» την Σομαλία
Οι συγκρούσεις, οι λιγοστές βροχοπτώσεις και η προβλεπόμενη αργοπορημένη συγκομιδή απειλούν εκατοντάδες χιλιάδες Σομαλούς με πείνα υπονομεύοντας τις προσπάθειες αρωγής που ξεκίνησαν πέρυσι με αφορμή την ξηρασία, προειδοποίησε σήμερα η οργάνωση Save the Children. Η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει ότι πολλοί από τα 1,4 εκατομμύρια Σομαλοί που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων και της ξηρασίας θα υποστούν τις συνέπειες της νέας κρίσης καθώς εξαρτώνται από την καλή συγκομιδή για την διατήρηση των τιμών των τροφίμων σε χαμηλά επίπεδα.

"Η κρίση (τον περασμένο χρόνο) έκανε πολλές οικογένειες Σομαλών να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες της ξηρασίας ύστερα από έναν χρόνο", λέει η Σόνια Ζαμπακίδη, διευθύντρια ανθρωπιστικής βοήθειας του προγράμματος για την Σομαλία της Save the Children.

Η οργάνωση έχει ζητήσει από την διεθνή κοινότητα μεγαλύτερη χρηματοδότηση και νέες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών πρόκλησης συχνά επισιτιστικών κρίσεων στη Σομαλία.

"Χρειαζόμαστε αλλαγή στην προσέγγιση (του προβλήματος) στην Σομαλία: αντί να αντιμετωπίζουμε τις επείγουσες επισιτιστικές ανάγκες, πρέπει να δεσμευόμαστε μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τις προκαλούν", προσθέτει η Ζαμπακίδη.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ