2012-07-05 21:24:05
Φωτογραφία για Με 21 ιατρούς επεκτείνεται και αναβαθμίζεται η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών
«Σε μια συγκυρία, που οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι αυξάνονται ραγδαία, καθίσταται αυτονόητη η έμπρακτη συμπαράσταση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών τους, προς όλους... και ιδιαίτερα εμφατικά προς τις ευπαθείς ομάδες», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και απαντά με διευρυμένες πρακτικές, δράσεις αλληλεγγύης και νέες κοινωνικές δομές με στόχο να απλωθεί ακόμη περισσότερο το δίχτυ προστασίας που αγκαλιάζει και στηρίζει όσους έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επέκταση και αναβάθμιση της λειτουργίας των υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και την έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας και γενικότερα την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών προληπτικής ιατρικής των δημοτών και κατοίκων του δήμου.

Τα Δημοτικά Ιατρεία είναι στελεχωμένα από 21 συνολικά ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, λειτουργούν με ραντεβού, καθημερινά, πρωί και απόγευμα, και απευθύνονται σε όλους τους δημότες και κατοίκους που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, αλλά και των προστατευόμενων μελών τους, καθώς επίσης και στα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (παραπεμπτικά και συνταγές)
. Συγκεκριμένα στα Δημοτικά Ιατρεία απασχολούνται 5 καρδιολόγοι (εξετάσεις, holter ρυθμού, υπέρηχο καρδιάς), 7 παθολόγοι, 3 ορθοπεδικοί, 2 ουρολόγοι (εξετάσεις, υπέρηχος κάτω κοιλίας), 2 νευρολόγοι, 1 οφθαλμίατρος και 1 γυναικολόγος.

«Με τη δημιουργία των Δημοτικών Ιατρείων, που σε πρώτη φάση θα προσφέρουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη με στόχο μελλοντικά να επεκταθεί και σε άλλα θέματα υγείας και πρόνοιας, υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση αλλά και αυτονόητη -όπως τη θεωρούμε- υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, ενδυναμώνοντας την κοινωνική πολιτική για να στηρίξουμε τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας μας, τα οποία δοκιμάζονται περισσότερο στη σημερινή δύσκολη συγκυρία», σημειώνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός.

Οι υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων στεγάζονται στο κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ Συκεών (Καυκάσου 64) και για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310 620734.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ