2012-07-05 21:46:02
Φωτογραφία για Το υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε ο Ράιχενμπαχ
Σε τέσσερα μείζονα θέματα στο χώρο της υγείας επικεντρώθηκαν κατά την πρώτη συνάντηση τους ο υπουργός Υγείας... κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) στην Ελλάδα κ.Χορς Ραιχενμπαχ.

Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης οι τιμές των φαρμάκων τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) και το σύστημα προμηθειών συζητήθηκαν εκτενώς από τις δύο πλευρές παρότι επρόκειτο για την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του ευρωπαίου αξιωματούχου στην νέα ηγεσία του υπουργείο υγείας.

Κατά πληροφορίες το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης απασχόλησε ιδιαιτέρως τους συμμετέχοντες της συνάντησης. Παρά τις καλές επιδόσεις που αναγνωρίστηκαν στον φορέα ΗΔΙΚΑ την καταχώρηση και τον έλεγχο των ιατρικών συνταγών το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν είναι συμβατό το σύστημα της ΗΔΙΚΑ με εκείνο των ασφαλιστικών οργανισμών. Επισημάνθηκε ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει «ξεφύγει» με αποτέλεσμα να αναζητούνται και πάλι τρόποι για την μείωση της δαπάνης μέσω της μείωσης των τιμών των φαρμάκων.


Έγινε επίσης αναφορά στο θέμα των ΚΕΝ με την επισήμανση ότι αποτέλεσαν μια καλή βάση για τον έλεγχο των νοσηλίων των ασφαλισμένων στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και ότι απομένουν πολλά ακόμη για την ολοκλήρωση τους. Τέλος για το θέμα των προμηθειών συμφωνήθηκε ότι πρέπει να επανεξετασθεί συνολικά και να εκλείψουν τα περίπου 2000 σημεία διενέργειας προμηθειών στο χώρο της υγείας.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 50 λεπτά κατά την ολοκλήρωση της ο κύριος Ραιχενμπαχ ευχαρίστησε τον υπουργό υγείας για την ενημέρωση και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του υπουργείου υγείας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ