2012-07-05 22:01:39
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας έρευνας»...!!!
Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA" μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το λεγόμενο “σωματίδιο Θεός” που πιστοποίησε το CERN.

"Ο οποιωσδήποτε παραλληρισμός μεταξύ του πειράματος του CERN για το προσδιορισμό του σωματιδίου του Χίγκς και της διδασκαλίας της εκκλησίας περί της δημιουργίας του κόσμου από το Θεό, θεωρώ ότι είναι ανεπιτυχείς από την στιγμή που συγκρίνονται δύο ανόμια πράγματα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης τόνισε: "Η αντίδραση μερικών έχει ξεκινήσει από ένα ερμηνευτικό λάθος, διότι ο τίτλος που έδωσε ο εν λόγω αστροφυσικός “το σωματίδιο Θεός”, είναι ένας πάρα πολύ καλός εμπορικός τίτλος. Όμως δεν έχει καμία σχέση μ΄αυτό που μπορεί να εκφράζει στα ελληνικά ο τίτλος αυτός."

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε:

"Δε νομίζω ότι υπάρχει ανησυχία από μέρους της Εκκλησίας, μάλιστα όταν ύπαρχει ένας επιστημονικός διάλογος. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτά που αναλύφθηκαν από τα πειράματα του CERN και του ΑΤΛΑΣ, διότι προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση της διδασκαλίας περι δημιουργίας του κόσμου".


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ερωτηθείς για τους Ιεράρχες εκείνους, οι οποίοι αντιδρούν για το “σωματίδιο Θεό” τόνισε: "Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε σε Μεσαιωνικές αντιλήψεις και μεθόδους αντιμετώπισης ενός επιστημονικού διαλόγου".

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος, ανέφερε ότι "η ορθόδοξη εκκλησία και η ορθόδοξη θεολογία, μπορεί να συμμετέχει σ΄ έναν επιστημονικό διάλογο για το καλό του ανθρώπου και της κοινωνίας".
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ