2012-07-05 22:30:29
Φωτογραφία για Στο κόκκινο τα Ταμεία: Μέχρι και 3 χρόνια αναμονή για τη σύνταξη
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Ταμεία καταδεικνύουν τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Προσωπικού των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η αναμονή για σύνταξη φθάνει μέχρι και την 3ετία, την ώρα που αγγίζει 7 χρόνια η αναμονή για το εφάπαξ! Σύμφωνα με τα στοιχεία του, το γεγονός πως 1 στους 3 εργαζόμενους εργάζεται ανασφάλιστος, η εισφοροδιαφυγή που αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ και η σταθερή μείωση των εσόδων λόγω της αυξανόμενης ανεργίας έχουν φέρει «μεγάλα» Ταμεία όπως το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στο «κόκκινο» όλα τα Ταμεία

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει μέχρι το τέλος του χρόνου 1,4 δισ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (έχει ήδη απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης), ο ΟΑΕΕ αναμένεται να εμφανίσει έλλειμμα περίπου 830 εκ. ευρώ, ενώ ο ΟΓΑ έχει να αντιμετωπίσει οικονομική τρύπα που προκύπτει από τη μη καταβολή εισφορών από το 36% των ασφαλισμένων του Οργανισμού.


Σε ό,τι, δε, αφορά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, με την παρούσα κατάσταση, οι ασφαλισμένοι που υποβάλουν σήμερα τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, θα εισπράξουν το εφάπαξ (ήδη υπάρχει λίστα με 52.000 αιτήσεις…) μετά από μια 7ετία!

Στο ΕΟΠΥΥ, από την άλλη, το έλλειμμα αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ και βρίσκεται κυριολεκτικά ενώπιον ολοκληρωτικής κατάρρευσης εάν δεν αυξηθεί η κρατική επιχορήγησή.

Σύνταξη σε… 3 χρόνια!

Μέχρι τρία χρόνια, εξάλλου, χρειάζεται να περιμένει κάποιος που κάνει αίτηση συνταξιοδότησης για να λάβει την πρώτη σύνταξη, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Έχουμε λέμε: ΤΕΑΙΤ και ΤΕΑΑΠΑΕ έως 3 μήνες αναμονή, ΟΑΕΕ έως 9 μήνες, Δημόσιο έως 9 μήνες, ΙΚΑ έως 12 μήνες, ΟΓΑ έως 12 μήνες, ΕΤΕΑΜ έως 15 μήνες, ΤΕΑΥΦΕ έως 18 μήνες, ΤΕΑΔΥ έως 36 μήνες…
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ