2012-07-06 02:23:04
Φωτογραφία για Ιράκ: Συνεχίζεται η αιματοχυσία
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστικές επιθέσεις και ανταλλαγές... πυροβολισμών σε αρκετές περιοχές του Ιράκ, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του σε ένα κομμωτήριο στην κεντρική Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού στην πόλη Μπάντος, δυτικά της Μοσούλης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Εξάλλου 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τικρίτ, 170 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε μια αγορά, επεσήμαναν αξιωματούχοι.

Δεκατρείς άμαχοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση σε μια άλλη αγορά σε ένα χωριό δυτικά της Μοσούλης, όπως μετέδωσε ο ιρακινός ιστότοπος Alsumaria.

Στο μεταξύ ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπειτα από πληροφορίες συνέλαβε 27 καταζητούμενους, υπόπτους για τρομοκρατία και κατέσχεσε 99 βόμβες νότια της Βαγδάτης.

Ο ιστότοπος επικαλέστηκε έναν διοικητή του στρατού ο οποίος δήλωσε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο ενός σχεδίου ασφαλείας για την προστασία προσκυνητών που παίρνουν μέρος σε μια σιιτική γιορτή στην Καρμπάλα, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ