2012-07-06 04:11:10
Φωτογραφία για Τι τρέχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με το ALTER;
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα από πλευράς διοίκησης Κουρή, με τον νομικό του σύμβουλό κ.Οικονομίδη και τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, ήταν ουσιαστικά ...τυπικού χαρακτήρα, αφού δεν υπάρχει σχετική νομική εξουσιοδότηση. Με τον κ. Οικονομίδη μίλησαν και τις δύο φορές που υπήρξε επικοινωνία εκπρόσωποι των εργαζομένων. Παρόντες ήταν οι Ν.Σπυρέας, Β.Τζήμτσος, Θ.Χορτάτος και Γ.Φιλλιπάκης.

Αυτό το επισημαίνουμε ως επισήμανση στο κατά τα άλλα, πολύ καλού ρεπορτάζ ιστοσελίδας που προαναφέραμε, στο οποίο γράφτηκε πρόφανως εκ παραδρομής (δικαιολογημένη, το λέμε και πάλι),  έγινε λόγος:  για «κρυφές» συναντήσεις κάποιων δημοσιογράφων και τεχνικών του σταθμού με εκπροσώπους του Γ. Κουρή...

Οι συνομιλούντες με τον κ.Οικονομίδη, είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των απλήρωτων εργαζομένων στα σωματεία τους. Αυτό προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης...


Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας έγινε αρχικά μια επικοινωνία από την πλευρά Οικονομίδη. Η πρώτη πρόταση που έγινε ήταν κατά πολύ διαφορετική από αυτή που ακολούθησε μόλις τρεις ημέρες αργότερα την περασμένη Πέμπτη 28/6. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να θεωρήσει την όλη στάση της εργοδοσίας με την αλλαγή απόψεων, τουλάχιστον: περιπαιχτική .

Από ότι φαίνεται η διοίκηση Κουρή, στην προσπάθεια της να αποσπάσει την έγκριση των εργαζομένων για υπαγωγή στο άρθρο 99 της...νέας εταιρίας -που ΦΕΡΕΤΑΙ να σχεδιάζει να κάνει ο εκδότης στη θέση της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ, η οποία ουσιαστικά είναι...καταχρεωμένη -, έκανε μια πρόταση...απελπιστικά απίθανη.Όπως δείχνουν τα πράγματα ο γνωστός εκδότης ήθελε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των εργαζομένων, προκειμένου να μπει σε μια διαδικασία τρομοκράτησης τους, ενόψει διαπραγματεύσεων.

Στην πρώτη συνομιλία ο κ.Οικονομίδης πρότεινε στους απλήρωτους:

- να τους εξοφλήσει...εν καιρώ αρχικά από τα 5 εκ. ευρώ θα έδινε το 1/3. Η εξόφληση των  χρημάτων θα γίνονταν...σε βάθος δύο ετών(!). Εδώ να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι με προηγούμενη τους συλλογική και υπογεγραμμένη απόφαση, συμβιβάζονταν (επί του παρόντος),  με προσωρινή εξόφληση των 7 εκ. ευρώ έναντι πολύ περισσοτέρων από 15. Τα υπόλοιπα θα αποτελούσαν αντικείμενο μελλοντικής διαπραγμάτευσης.

-Επιχειρησιακές συμβάσεις ύψους 600 ευρώ για το σύνολο των υπαλλήλων. (Αυτό σημαίνει και αποποίηση των δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν τα σωματεία απέναντι στους εργαζόμενους. Με την δημιουργία ενός νέου "ενδοAlterικού" εργασακού φορέα, που θε έχει δημιουργήσει...η νέα επιχείρηση (το ίδιο σενάριο περιλάμβανε και η πρόταση Κοντομηνά στον ALPHA)

-Τη Δημιουργία νέας εταιρίας, η οποία θα διεκπεραιώσει τις  παραπάνω προτάσεις...Πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι: η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί, (πάντα με την προϋπόθεση να δώσουν οι εργαζόμενοι τη συγκατάθεση τους για υπαγωγή...στο 99), δεν θα αναγνωρίζει τα χρέη της προηγούμενης "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΕ"...

 Έτσι, η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί, δεν θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τις υποχρεώσεις της παλιάς εταιρίας που δε θα υφίσταται Και εάν αυτό σας φαίνεται εξοργιστικό, διαβάστε τι έγινε στη συνέχεια:

3 ημέρες μετά την πρώτη τηλεφωνική επαφή (την προηγούμενη Πέμπτη 28/06), ο κ.Οικονομίδης επανήλθε με νέα πρόταση, που αναιρεί την πρώτη :

- Τα 600 ευρώ που αρχικά προτάθηκαν για την επιχ. σύμβαση, πήραν αύξηση και έγιναν... 700.

- Τα 5 εκ.ευρώ, για εκείνα που έγινε λόγος  3 ημέρες πριν, ξαφνικά: ...δεν υπάρχουν !!

Βάσει όσων είπε ο κ.Οικονομίδης, αλλά και όσων...δεν ήταν δυνατό να δώσει εξηγήσεις, αυτό που γίνεται αντιληπτό, αλλά είναι και το σημαντικότερο για την εύρυθμη λειτουργία μιας νέας εταιρίας:

*Ο περιβόητος θεσμικός επενδυτής, στο πρόσωπο του οποίου ο Κουρής φωτογράφιζε τον  Β.Μαρινάκη:...δεν υπάρχει...

και εδώ θα κάνουμε μια προσωπική εκτίμηση: και να υπήρχε ο οποιοσδήποτε "Μαρινάκης", (δύσκολα θα έβαζε εν μέσω κρίσης, χρήμα στο ALTER. Εκτός βέβαια από τον "Μαρινάκη", λεφτά δε θα έβαζαν ούτε και...οι "επιχειρηματίες από το Ισραήλ". Οι οποίοι είχαν κάνει "δειλά -δειλά" την εμφάνιση τους, σε κάποιο από τα σενάρια σωτηρίας του σταθμού του Μπουρναζίου, από το Γ.Κουρή. Ακόμα και να εμφανιστούν ξανά εν μέσω θέρους, αυτά τα σενάρια: θα είναι πολύ απλά γιατί όπως γνωρίζουν και οι αδαείς: "Το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν....ειδήσεις".

(και αφού δεν υπάρχουν και ειδήσεις, δε θα υπάρξουν και...διαψεύσεις).

Τα "παλικάρια" σφάζονται αλλά...όχι για "τα μάτια του ALTER":

Όσο για την περιβόητη κόντρα Μαρινάκη - Αλαφούζου στο ΣΚΑΙ, που ενδεχομένους κάνει κάποιους απελπισμένους εργαζόμενους να αναθαρρεύουν και να ελπίζουν, στον μεσία "Μαρινάκη" (πρόεδρο του Ολυμπιακού) που θα πάρει το ALTER, για να τιμωρήσει τον "κακό Αλαφούζο" του ΣΚΑΙ(νέο πρόεδρου του Παναθηναϊκού). Ακόμα και ένας άσχετος από ποδόσφαιρο καταλαβαίνει ότι: αυτές οι ... κόντρες , δεν είναι παρά...οπαδικές κόντρες !

Ακόμα πιο ανούσιος είναι όμως και ο πρόσφατος καυγάς στο twitter, μεταξύ του Αλαφούζου και του (στενού φίλου τόσο του Γιώργου Κουρή, όσο και του Βαγγέλη Μαρινάκη), Νίκου Χατζηνικολάου με φόντο τον τραυματισμό, στα "χρυσά πόδια του Λέτο". Αφού εάν υποθέσει κανείς ότι ο mr.Real, προσπαθούσε να βρει ένα νέο επενδυτή για το περιβόητο "REAL TV". Αυτό το REAL TV, δύσκολα θα ήταν το πρώην ALTER CHANNEL, που είναι καταχρεωμένο. Την ώρα που τα άλλα μαγαζιά του Ομίλου REAL (με συμμέτοχο τον υιό Κουρή, ας μη το λησμονούμε)..."σφίζουν από υγεία", καταγράφοντας κέρδη.

Αυτή η νέα κόντρα Χατζηνικολάου - Αλάφούζου, δεν είναι..."οπαδική", όπως η προγούμενη Μαρινάκη - Αλαφούζου, αλλά "εκδοτική":  Ο νεόκοπος Χατζηνικολάου με τον κερδοφόρο Όμιλο REAL, προσπαθεί να χτυπήσει τον "παλιό" Γιάννη Αλαφούζο. Και ο δεύτερος, προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα του. Όπως στη ζούγκλα το νεώτερο αλλά δυνατό λιοντάρι μάχεται με το μεγαλύτερο αλλά πιο έμπειρο...για  το ποιος θα ηγηθεί στην αγέλη (σσ: σε αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές)

Τραγική ειρωνεία πάντως,για τους εργαζόμενους δεν είναι: ο Ν.Χατζηνικολάου να τσακώνεται για το Λέτο και το δημοσίευμα της Real και να μην...μεσολαβεί στον θεσμικό επενδυτή και φίλο του Β. Μαρινάκη, προκειμένου να βοηθήσει τον άλλο φίλο και συνέταιρό του, Γ.Κουρή να σώσουν όλοι μαζί... το Alter.

Αντί να στέλνει μηνύματα στους εργαζόμενους, όπως έκανε τον περασμένο χειμώνα απο το ραδιόφωνο: "Δε φταίει ο Κουρής για την κατάντια του Alter, για όλα φταίει η κακοδιαχείρηση του Γιαννίκου" και "Βάλτε πλάτη στον Κουρή που δεν ασκούσε διοίκηση και δεν ευθύνεται, γιατί ήταν απλά ο...μεγαλομέτοχος"

Δηλαδή τι ασκούσε τελικά  κ. Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Κουρής,μόνο είσπραξη;

Τέλος, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες: Οι εργαζόμενοι ήδη όρισαν βάρδιες προκειμένου να συνεχίσουν την επίσχεση, στο διάστημα του καλοκαιριού. Τελικά, η "καυτή" πρόταση Κουρή το μόνο που κατάφερε ήταν αρχικά να "τσουρουφλίσει"τους απλήρωτους και στη συνέχεια να τους "ανάψει τα αίματα"...

Και όλα αυτά εν μέσω καύσωνα !!
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ