2012-07-06 05:25:03
Φωτογραφία για Γ.Στουρνάρας: «Μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά»
«Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνον πολύ σκληρή δουλειά.

Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ».

Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέλαβε και επισήμως σήμερα καθήκοντα στο υπουργείο, από τον απελθόντα υπηρεσιακό υπουργό, Γιώργο Ζανιά. Παρόντων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε παράλληλα ότι «αναλαμβάνουμε στη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ελληνικής οικονομίας».

Σε ερώτηση για τη συνάντηση του το πρωί με τους επικεφαλής της τρόικας, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «η τρόικα ενημερώθηκε για τα στοιχεία και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις και κάπου είναι εντός».


Η τρόικα, την οποία, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως του είπαν χαριτολογώντας οι επικεφαλής της τρόικας, «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά». Απαντώντας ο υπουργός, τους είπε «το γνωρίζω».

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, ευχήθηκε να βγει η χώρα από την κρίση επί των ημερών του νέου οικονομικού επιτελείου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ