2012-07-06 09:56:51
Φωτογραφία για ΟΛΑΝΤ για ΜΕΡΚΕΛ: Ισχυρή προσωπικότητα που δεν δημιουργεί προβλήματα
Μια ισχυρή προσωπικότητα, που, όμως, δεν δημιουργεί προβλήματα, αντίθετα με ό,τι λέγεται βλέπει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του στο περιοδικό «Μαριάν».

«Κατάλαβα γρήγορα την προσωπικότητά της, ισχυρή αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Ξέρεις αυτό που θέλει και έχει την αίσθηση του συμβιβασμού, κρατώντας ταυτόχρονα τη θέση της. Αντίθετα απ' ό,τι λέγεται, οι σχέσεις μας δεν είναι κακές», λέει ο γάλλος πρόεδρος για τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, στις 28 και 29 Ιουνίου, η Καγκελάριος έπαιξε ένα πολύτιμο ρόλο. «Κατάλαβε ότι έπρεπε να μετακινηθεί απέναντι στην Ιταλία και την Ισπανία οι οποίες χρησιμοποίησαν την αδυναμία τους ως δύναμη» είπε.

Όσο για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο Ολάντ υποστηρίζει ότι είναι πολύ καταρτισμένος, πολύ ενημερωμένος, αλλά είναι κατ' αρχάς ένας Αμερικανός με συνείδηση της ισχύος των ΗΠΑ. «Ο Ομπάμα υπήρξε ένας συμπαραστάτης (της γαλλικής θέσης στους κόλπους της ΕΕ) επειδή έχει ανάγκη την ανάπτυξη στην Ευρώπη για να ανακάμψει η δραστηριότητα στη χώρα του» υποστηρίζει ο Ολάντ.


Σχετικά με τη ζωή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, το περιοδικό αναφέρει πως ο νέος πρόεδρος αναδιοργάνωσε το γραφείο του για να το κάνει πιο φιλικό.

«Χρειάζεται χρόνος για να οικειοποιηθείς ένα τέτοιο μέρος. Είναι δύσκολο να το κάνεις προσωπικό. Όταν εγκαταστάθηκα εδώ, γνώριζα δύο πράγματα που τα γεγονότα μού επιβεβαίωσαν. Κατ' αρχάς, τα διεθνή απορροφούν. Με την καλή έννοια του όρου. Δεν αγνοούσα ότι θα είχα πολλά διεθνή καθήκοντα, αλλά δεν είχα φανταστεί πόσο συναρπαστικό είναι. Το κύριο μέρος του προεδρικού χρόνου είναι ευρωπαϊκό και διεθνές. Κερδίζεις σε κύρος, αλλά αυτή η προαγωγή δημιουργεί απόσταση και μπορεί να προκαλέσει στους Γάλλους ένα αίσθημα απομάκρυνσης, ακόμη και εγκατάλειψης» είπε σχετικά με τη ζωή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ