2012-07-06 13:04:37
Φωτογραφία για Όταν φωνάζαμε πώς λειτουργεί ως μπακάλικο…
Το paokrevolution με το θάρρος της γνώμης είχε τονίσει αρκετές φορές πώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργεί ως μπακάλικο και όχι ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά αυτό διαπιστώνεται και στο πόρισμα καθώς οι ορκωτοί λογιστές επισημαίνουν. Διαβάστε την παράγραφο 3.4 με τίτλο Εσωτερικές Διαδικασίες-Λειτουργία ΠΑΕ.

Γράφει: Από τον έλεγχο μας διαπιστώσαμε ότι για την περίοδο του ελέγχου μας δεν υφίστατο ένα συγκεκριμένο σύστημα εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας όλων των τμημάτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η λειτουργία των τμημάτων βασίζεται στην εμπειρία των στελεχών της εταιρείας αλλά και στην στενή συνεργασία μεταξύ τους, χωρίς όμως έχουμε αναφέρει να υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής των διαδικασιών αυτών» και συνεχίζει: Σε σημαντικούς τομείς για την λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως:

Διαφύλαξη περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, αναλώσιμα υλικά)Διαχείριση Ταμειακών ΔιαθεσίμωνΔιαχείριση ελέγχου εισιτηρίων


Ο έλεγχος μας διαπίστωσε ουσιαστική έλλειψη διαδικασιών ελέγχου από πλευράς της ΠΑΕ οι οποίες κρίνουμε ότι χρήζουν άμεσης βελτίωσης.  Κατά τη γνώμη το μέγεθος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η πολυπλοκότητα των συναλλαγών επιβάλλει στο να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικών διαδικασιών σε όλους τους σημαντικούς τομείς λειτουργίας της ΠΑΕ προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Έχει κανείς αντίρρηση ότι λειτουργούσε με ερασιτεχνικό τρόπο η ΠΑΕ
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ