2012-07-06 13:19:00
Φωτογραφία για Σκάνδαλο με τη διαχείριση κονδυλίων για ρομά στο Δήμο Χαλανδρίου
Μεγάλο σκάνδαλο, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, διερευνά ο ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Χαλανδρίου, με αφορμή κονδύλια για τον καθαρισμό περιοχής που διέμεναν ρομά. Στελέχη του δήμου φέρεται -σύμφωνα με το πόρισμα- να προχώρησαν σε παράτυπες συμφωνίες με εταιρείες μίσθωσης οχημάτων μέσα από τις οποίες χάθηκε ένα μεγάλο μέρος των τριών εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση χώρων που διέμεναν αθίγγανοι. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε δεκάδες περιπτώσεις μίσθωσης οχημάτων για έργα στον δήμο, αυτό ...διαπιστώθηκε εκ των υστέρων. Οι κάτοχοι των οχημάτων δεν γνώριζαν τίποτε για την ανάθεση και για την υπηρεσία που υποτίθεται ότι προσέφεραν. Ήδη ο ΣΔΟΕ έχει αναλάβει την έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του δήμου Χαλανδρίου -ανάμεσα σε αυτούς και ένας αντιδήμαρχος- που φέρεται να πρωτοστάτησαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.


Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα», συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2012 σχετικά με έργο προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ -την περίοδο 2006-2008 - για τη μίσθωση αυτοκινήτων, μηχανημάτων, μηχανολογικού εξοπλισμού για τον καθαρισμό και αποκομιδή μπάζων και απορριμμάτων περιοχών διαβίωσης αθίγγανων στον δήμο Χαλανδρίου με την επίκληση του «σοβαρού κινδύνου υγείας» για τους κατοίκους του δήμου. Ένα μέρος του έργου αφορούσε τον καταυλισμό των αθίγγανων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, όπου κατασκευάσθηκε και ο σταθμός του Μετρό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ελάχιστα από τα κονδύλια για τους ρομά που έχουν διατεθεί σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς έχουν αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ευθύνη βαραίνει και τους ίδιους τους Ρομά που συμμετείχαν στο πάρτι της διαφθοράς.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ