2012-07-06 13:42:08
Φωτογραφία για Ενταση στο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε για την υπόθεση του Μαρί
Ενταση δημιουργήθηκε, μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Η ένταση προκλήθηκε όταν η αδελφή ενός από τα θύματα της έκρηξης αποκάλεσε «δολοφόνο» ένα από τους έξι κατηγορουμένους και πιο συγκεκριμένα τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους, υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Χαραλάμπους αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι «δολοφόνος» και ότι θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ένα από τα θύματα της φονικής έκρηξης του Μαρί. Μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο χώρο του Δικαστηρίου επενέβησαν προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Εν τω μεταξύ υπό νέα σύνθεση θα συνεδριάσει στις 16 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου στη Λάρνακα, για να συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, ύστερα από την σημερινή αυτοεξαίρεση του Προέδρου του Χάρη Πογιατζή.


Ο κ. Πογιατζής στη σημερινή διαδικασία προέβη σε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι από το 1991 μέχρι και το διορισμό του στη θέση του Επαρχιακού Δικαστηρίου το 1995, διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με τον πρώτο κατηγορούμενο, τέως Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και γι αυτό αποφάσισε να αυτοεξαιρεθεί.

Το Πρωτοκολλητείο έλαβε οδηγίες να αποστείλει τη γραπτή δήλωση του κ. Πογιατζή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Νέα συνεδρία ορίστηκε στις 16 του μήνα στις 9 το πρωί, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι κατηγορούμενοι υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ έκαστος. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ανέφεραν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι επιφυλάσσονται στη νέα δικάσιμο για να συζητήσουν το ύψος της εγγύησης.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστα, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο τέως Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο τέως Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

Ο νέος Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναμένεται ότι θα διοριστεί την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα συνέλθει γι’ αυτό το σκοπό. Την Παρασκευή 13 του μήνα, ο νέος διορισμός θα δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει με τη νέα του σύνθεση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χάθηκαν στον δρόμο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χάθηκαν στον δρόμο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ