2012-07-06 15:12:43
Φωτογραφία για Το τελευταίο αντίο στην Αγγελική
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ελληνική αγωνιστική ποδηλασία αλλά και στον φίλαθλο κόσμο η είδηση της απώλειας της πρωταθλήτριας της γυναικείας ποδηλασίας Αγγελικής Κουτσονικολή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο (Σάββατο, 7 Ιουλίου) στις 11.00 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Γεράσιμου και θα ακολουθήσει η κηδεία από το νεκροταφείο Σχιστού, όπου αναμένεται να παραστεί σύσσωμος ο ποδηλατικός κόσμος, καθώς η αδικοχαμένη πρωταθλήτρια ήταν από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του χώρου, κορίτσι χαμηλών τόνων, πάντα αισιόδοξο και χαμογελαστό.

Η αδικοχαμένη αθλήτρια ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο με τον αδελφό της, επίσης πρωταθλητή ποδηλασίας, και τον πατέρα της και επέστρεφαν στην Αθήνα, όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αυτό χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες της εθνικής οδού και ανατράπηκε. Το μοιραίο για την άτυχη Αγγελική, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επήλθε σχεδόν ακαριαία και επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Κορίνθου.


Η Αγγελική γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1989 και ξεκίνησε την αγωνιστική της δράση ως αθλήτρια στίβου στο Κερατσίνι. Το 2005 εντάχθηκε στον Α.Σ. Πρωτέα Κερατσινίου και έβγαλε το πρώτο της δελτίο αθλητικής ιδιότητας ποδηλασίας στην Ομοσπονδία.

Από το 2008 άρχισε να κατακτά τίτλους Πρωταθλήτριας Ελλάδας, κυρίως στα αγωνίσματα πίστας. Συνολικά μέχρι το 2011 κατέκτησε 11 τίτλους Πρωταθλήτριας, αφού για το 2012 δεν έχει γίνει ακόμη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας. Επίσης, ήταν κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στα αγωνίσματα ταχύτητας 200 μ. και 500 μ. ατομικής χρονομέτρησης, τα οποία είχε καταρρίψει συνολικά 7 φορές. Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας πίστας γυναικών από το 2009 και με τα ελληνικά χρώματα συμμετείχε με επιτυχία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα, καθώς και σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου είχε κατακτήσει την 4η, 5η και 6η θέση.

Με τη συναθλήτριά της, Δήμητρα Πατάπη του Ροδήλιου, αποτελούσαν την ελπίδα της Ελληνικής Ποδηλασίας για διεθνείς διακρίσεις στο αγώνισμα του ομαδικού σπριντ και όνειρό της ήταν η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η μοίρα δεν την άφησε να το πραγματοποιήσει.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ