2012-07-06 16:56:25
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να αναμένεται ταχεία δράση από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), το οποίο συνεδριάζει τη Δευτέρα, έχοντας στην ατζέντα του, το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, τη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες, την αίτηση της Κύπρου για χρηματοδοτική βοήθεια και τα ζητήματα της κοινής εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών και της χρήσης των κεφαλαίων των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης.

Τα θέματα αυτά στο σύνολό τους μπορεί να χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθούν, παρά την πίεση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές να υπάρξει σαφήνεια στις λεπτομέρειες. Όσον αφορά στην Ελλάδα, το Eurogroup θα συζητήσει τα ευρήματα από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα μετά τις εκλογές, ενώ μία δεύτερη αποστολή της τρόικας αναμένεται αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν την περασμένη Παρασκευή να δώσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μεγαλύτερη εποπτεία των τραπεζών της περιοχής και να χρησιμοποιήσουν τα ταμεία διάσωσης της Ευρωζώνης για να μειωθεί το κόστος δανεισμού των χωρών. Κρίσιμα σημεία, όμως, της συμφωνίας αυτής έμειναν αδιευκρίνιστα, ενώ αυξάνεται η αντίθεση των σκληροπυρηνικών στην Ολλανδία και τη Φινλανδία.


«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Φινλανδία. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την Ολλανδία. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με τη Γερμανία», δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωζώνης, σημειώνοντας τις επιφυλάξεις στις χώρες αυτές για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και την απροθυμία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να βοηθήσει τους εταίρους της χωρίς αυστηρούς όρους. «Δεν βλέπω να διαμορφώνεται ένα πακέτο τη Δευτέρα. Θα εργάζονται έως το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου στα θέματα αυτά», είπε ο διπλωμάτης, ο οποίος συμμετέχει στην προετοιμασία της συνόδου του Eurogroup.

AΠΕ-ΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ