2012-07-06 16:49:52
Φωτογραφία για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Την ικανοποίησή τους για το έργο που έχει συντελεστεί έως σήμερα και την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εργασίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, κατά τη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ έδειξαν κατανόηση για τις καθυστερήσεις που εντοπίστηκαν και οφείλονται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Κατά τη δίωρη συνάντηση, έγινε κυρίως ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση, ενώ η επόμενη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στο τέλος του Ιουλίου.

Στην τρόικα, δόθηκαν από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των εργασιακών σχέσεων, της αγοράς εργασίας, την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Επίσης, από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, δόθηκαν στην τρόικα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το μοναδιαίο κόστος, ήδη έχει μειωθεί κατά 8%, όταν ο στόχος του προγράμματος, μέχρι το 2014 είναι 15%.


Κατατέθηκαν επίσης τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τον Μάιο, έχουν συναφθεί 400 επιχειρησιακές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών έως 23% και σε ορισμένες περιπτώσεις 30%.

Σε ό,τι αφορά στην ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, εντός των ημερών, πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, για την ηλεκτρονική διασύνδεση ΣΕΠΕ- ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, με στόχο να καταγραφεί ποιος δουλεύει, πού και πόσο αμείβεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε πιάνει... ίλιγγος!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε πιάνει... ίλιγγος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ