2012-07-06 17:53:50
Φωτογραφία για «Στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό»
«Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ», βροντοφώναξε ο Πρόεδρος του Κινήματος Βαγγέλης Βενιζέλος στην ομιλία του στη Συνδιάσκεψη του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης».

«Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό» που θα προχωρήσει σε μία «νέα κοινωνική συμφωνία» με «όλη την ελληνική κοινωνία, όλο τον ελληνικό λαό».

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η αναφορά στα στελέχη που αρνούνται να συμβάλουν στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αναγκαίο» να μιλήσει σε «προσωπικό τόνο», καθώς «έχει διαρραγεί σε πολλά σημεία και ο ηθικός και συναισθηματικός ιστός της παράταξης».


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι περιβάλλονται με μία ιδιόρρυθμη ασυλία «ανεπίτρεπτες, μικρόψυχες συμπεριφορές ανθρώπων που απλώς έχουν το θράσος να επιδίδονται σε αυτές».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να «χάνεται η αίσθηση των πολιτικών μεγεθών, ατομικών και συλλογικών».

Ο κ. Βενιζέλος είπε αυτό «βλάπτει την παράταξη» και «αυτοί που βλάπτουν την παράταξη, την έβλαψαν και τα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά».

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε: «Δεν θα τη βλάψουν και τώρα. Φτάνει, αρκετά».

Συνεχίζοντας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πολύ κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, σημειώνοντας όμως ότι η αλλαγή ηγεσίας έγινε «με μεγάλη καθυστέρηση, παρά τις αντίθετες και επίμονες προτάσεις μου».

«Έκανα ό,τι μπορούσα στο όνομα της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος με μία διαμορφωμένη κατάσταση και μέσα σε πολύ αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι στρατεύτηκε στο ΠΑΣΟΚ «μέσα στις διαλυτικές για τη χώρα και την παράταξη συνθήκες του 1989, όταν κάποιοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο σκάφος» και τόνισε:

«Στάθηκα στο πλευρό του κατηγορούμενου Ανδρέα Παπανδρέου όταν πολλοί έσπευδαν να τον απαρνηθούν και να τον απαξιώσουν.

Αποδέχθηκα το αποτέλεσμα της διαδικασίας του 2007 με σεβασμό στην ενότητα της παράταξης και στάθηκα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δίνοντας σκληρούς αγώνες στη Βουλή, χωρίς να ενδώσω σε προεκλογικές ευκολίες και λαϊκισμούς το 2009. Άσκησα με αίσθημα εθνικής ευθύνης και κυβερνητικής αλληλεγγύης τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας, διατυπώνοντας με αγωνία κρίσιμες προτάσεις για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όπως η επίμονη πρότασή μου να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκριση της πρώτης δανειακής σύμβασης».

«Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Αναφέρομαι στη βάση της παράταξης και στον ελληνικό λαό. Δεν με δελεάζει τίποτα που συνδέεται με την κομματική ή την κυβερνητική εξουσία, αλλά και δεν με κάμπτει τίποτα στην εκτέλεση της εντολής που έλαβα από τη βάση της παράταξης και θα την τιμήσω» κατέληξε για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα.

Xαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων

Ανοικτό διάλογο, χωρίς προϋποθέσεις, στον χώρο του προοδευτικού σοσιαλισμού για ένα νέο πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα, πρότεινε ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, στον χαιρετισμό του.

Το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι απευθύνεται σε όσους ανήκουν «στον ευρύτερο χώρο των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού σοσιαλισμού, είτε ανήκουν σε υπαρκτούς πολιτικούς σχηματισμούς, είτε είναι ανένταχτοι και οραματίζονται μια ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα με όρθια την κοινωνία».

Ο κ. Λυκούδης τόνισε, επίσης, ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη παράταξη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δημοκρατική, σοσιαλιστική, που θα απαλλαγεί από τα διαχρονικά βαρίδια του λαϊκισμού.

Εκτίμησε ακόμη πως υπάρχει πολιτική υστέρηση και αμηχανία στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και επιβάλλεται να ξεπεραστεί ο ανέξοδος συστημισμός, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Γιώργος Λυρατζάς, ο οποίος ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ «αλλάξτε και είμαστε εδώ».

Νέα ιστοσελίδα για κατάθεση απόψεων

Στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, το ΠΑΣΟΚ έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.anasistasipasok.gr μέσω της οποίας καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε μια διευρυμένη συζήτηση για τη δημιουργία των νέων θέσεων του Κινήματος.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ