2012-07-06 17:51:27
Φωτογραφία για Μετά το Σαββατοκύριακο οι ζέστες
Ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα ηπειρωτικά της χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τη Δευτέρα τους 40 και πιθανώς το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια χώρα.

Κατά τα άλλα, στο Αιγαίο οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και στη βόρεια Ελλάδα τις απογευματινές ώρες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ειδικότερα για το Σάββατο προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας η αίσθηση δυσφορίας θα είναι κατά τόπους έντονη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 38 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι μέτριοι, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις.

Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στα νοτιότερα τμήματα ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, αναμένουν το Σάββατο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς, αλλά στις ακτές οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και πιθανώς στο Καρπάθιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Καρπάθιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στα βόρεια και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία καθώς και στις ορεινές περιοχές της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ