2012-07-06 18:38:10
Φωτογραφία για Επικαλούνται ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και ζητούν να μην αναρτηθούν τα Πόθεν Έσχες οι εισαγγελείς
Να μην αναρτώνται στο Διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας οι δηλώσεις των δικαστών και των εισαγγελέων για το «πόθεν έσχες» ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη Συγκεκριμένα η Ένωση υπογραμμίζει ότι η έκθεση σε «δημόσια θέα» των ονομάτων των συγγενικών προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας και των τραπεζικών μας λογαριασμών δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για τους δικαστικούς λειτουργούς και τις οικογένειές τους και επιπλέον δίνει την «ευκαιρία τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».

Παράλληλα, η Ένωση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, κάτι όμως που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όπως η ίδια επισημαίνει.

Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς προτείνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να δημιουργηθούν δύο ειδικά προανακριτικά τμήματα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία θα στελεχωθούν με αστυνομικούς και εξειδικευμένους υπαλλήλους με απόσπαση από κρατικές υπηρεσίες.

Τέλος ζητεί να αυξηθούν κατά 11 οι θέσεις των αντεισαγγελέων Εφετών στις μεγαλύτερες Εισαγγελίες Εφετών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά), όπως επίσης να αυξηθεί κατά 16 και ο αριθμός των εισακτέων υποψηφίων εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ