2012-07-06 19:47:03
Φωτογραφία για Αντώνης Σαμαράς: Θα δώσουμε όλες τις μάχες που θα σώσουν την Ελλάδα
«Αυτή η κυβέρνηση θα πει την αλήθεια», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα... αποφύγει τις γενικολογίες και τις εύκολες υποθέσεις, αφού «ο λαός δεν έχει ανάγκη από ψεύτικα συνθήματα» αλλά, όπως είπε, «από τέσσερα πραγματα: Ελπίδα, προοπτική, κουράγιο και αλήθεια».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση», σημείωσε και υποσχέθηκε ότι «Θα δώσουμε όλες τις μάχες που θα σώσουν την Ελλάδα». Προτεραίοτητα της νέας κυβέρνησης είναι «να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού με όπλο μας την αποφασιστικότητα και με στήριγμα την ενότητα του λαού».

Ο Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης με τρια κόμματα διαφορετικής πολιτικής προέλευσης επανέλαβε ότι έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός παραδεχόμενος ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής έχει ξεφύγει από τους στόχους του τόνισε ότι αυτή η νέα κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Όπως είπε «η Ελλάδα βρέθηκε κατά το παρελθόν σε πολύ πιο σκληρές δοκιμασίες και τις ξεπέρασε».


«Το τι θα κάνουμε αναλυτικά θα το πουν οι υπουργοί μας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «Κάθε μεγάλη πορεία αρχίζει με αποφασιστικά βήματα». Κύρια επιδίωξη, σημείωσε, είναι να συγκρατησουμε την ύφεση. 

«Θα δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις», εξήγγειλε και συνέχισε ανακοινώνοντας ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και η απελευθέρωση της ενέργειας θα γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από το ΟΤΕ TV τα φιλικά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από το ΟΤΕ TV τα φιλικά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ